Hlavní obsah

Vyberte si: Parádní Hložkova akce, nebo hloupý gól v síti Votroků?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akce to byla parádní. Zvlášť, když ji Adam Hložek zakončil gólovou trefou. „Pro nás ovšem hloupou, protože k ní nemuselo dojít,“ posteskl si trenér Miroslav Koubek, že si jeho „Votroci“ prohrát nezasloužili. V mladoboleslavském azylu ovšem při loučení s ligovým podzimem padli, neboť Spartě jediná vydařená akce na tři body stačila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha oslavuje se spoluhráči gól.

Článek

Postaral se o ni právě Adam Hložek.

Kapitán Pražanů Bořek Dočkal poslal mladého útočníka do sóla, ten si na půlící čáře pohrál s hradeckým Čechem i Leiblem, před Vízkovou bránou se zbavil tří obránců a zápas rozhodl ve chvíli, kdy do jeho konce chyběla čtvrthodina.

„Věděl jsem, že domácím stoperům uteču. I proto mě vysunul trenér dopředu a chtěl, abych se za obranou nabízel. Čekal jsem, že takový balon na mě projde," pochvaloval si sparťanský talent, že se čekání vyplatilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Velkolepé sólo sparťana Adama Hložka v utkání s Hradcem Králové.

„Závěr akce už byl jen třešničkou na dortu," liboval si Hložek nad pátou gólovou trefou v sezoně.

„Teprve pátou, takže spokojený být nemohu. S góly jsem se zadrhl, s asistencemi také," vyčítal si i přesto, že pět branek a deset přihrávek z něho činí nejproduktivnějšího hráče podzimní části ligy.

Právě trefa do hradecké sítě mu k tomuto primátu dopomohla.

„Trefa s pomocí teče. Sice lehké, ale teč mého spoluhráče tam byla. Navíc jsem měl zakrytý výhled, takže jsem viděl míč až na poslední chvíli a reagovat jsem nestačil. Zvlášť, když měl divnou trajektorii, protože Hložek kopl podle mého do země," přidával se brankář Patrik Vízek k trenérovi Koubkovi, že šlo o gól hloupý, ošklivý a zbytečný.

Vždyť Čech s Leiblem mohli už uprostřed hřiště Hložkovu akci zastavit. Třeba i faulem...

„Jenže Čech už žlutou kartu měl, takže by následovala červená. Bylo to na něm a jeho rozhodnutí," poznamenal Koubek.

Čech se ovšem k faulu neuchýlil a sparťanský útočník se tak mohl vydat k parádnímu, a hlavně gólem završenému sólu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha oslavuje vítězný gól.

„Mrzí to o to víc, že v průběhu zápasu jsme cítili, že na bod máme. Sparta nebyla zdaleka tak nebezpečná, jak mnozí předvídali," neskrýval zklamání hradecký brankář Vízek.

Nebezpečná sice Sparta nebyla, nicméně „Votroky" v jejich mladoboleslavském azylu o tři body obrala, takže se po čtyřech výhrách v řadě drží v závěsu za vedoucí Slavií a druhou Plzní.

„Byl to ale hodně náročný zápas, protože Hradec na nás byl dobře připravený. Drželi jsme sice míč, ovládli hru, ale šancí jsme neměli tolik, kolik bychom si přáli. Ani do přestávky, ani po ní," sebekriticky přiznával Hložek.

„Proto jsem rád, že to tam takhle spadlo," ulevilo se jemu i Spartě, že jedna vydařená, i když tečovaná střela na tři body stačila.

„Boj o titul je tak otevřený, rozhodovat se bude až na jaře. Tři čtyři týmy si ro rozdají mezi sebou a získá ho ten, kdo bude lepší," je si Hložek jistý, že boj o trofej vzhledem k bodovým rozdílům ještě zdaleka rozhodnutý není.

Reklama

Související témata: