Hlavní obsah

Výkon v prvním poločase? Hrozný, čertil se kouč Slovácka

Praha

Byla na něm znát frustrace. Na pozápasové tiskové konferenci mluvil potichu a kriticky. Trenér fotbalistů Slovácka Michal Kordula věděl, že bod z Ďolíčku byl blízko, ale výkon jeho svěřenců v 1. poločase zmařil veškeré šance. „Přístupem hráčů jsem znepokojen. První půle byla hrozná,“ řekl po porážce 1:2 v úvodním kole první ligy čtyřicetiletý kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Michal Kordula během utkání na Bohemians 1905.

Článek

Nevěřil vlastním očím. Přístup hráčů z Uherského Hradiště v prvním poločase Kordulu hodně zklamal. „To bylo baroko. Jen tři hráči snesli ligové měřítko, jinak to bylo hrozný. Takovým výkonem bychom neporazili žádný profesionální tým," měl jasno.

Slovácko v prvním poločase hlavně bránilo a čekalo na chyby domácích Klokanů. Ty také přišly, ale Daníček, Petr ani Machalík je nepotrestali. Jejich pokusům navíc chyběla buď potřebná razance, nebo přesnost, proto s nimi brankář Fryšták příliš starostí neměl.

Kordula se snažil hru oživit už ve 36. minutě, kdy poprvé střídal. Neviditelného Machalíka nahradil Sadílek. Druhá změna přišla o poločasové přestávce, kdy Janoška, jenž zavinil pokutový kop, vystřídal Havlík.

Změny moravskému celku opravdu pomohly. Ve druhém poločase tým ožil, ale stále se trápil v zakončení. Střelecké pokusy šly většinou mimo bránu. A když už střela mířila do brány, tak jako ta Sadílkova ze 75. minuty, vytáhl se Fryšták, který nedosáhl až na penaltu Daníčka o minutu později.

Právě proměněný pokutový kop Slovácko ještě více vyburcoval a hnal hostující hráče za vyrovnáním. Leč nestalo se. Poslední šance Petra jako kdyby symbolizovala zmar v zakončení. Tak jako většina jiných příležitostí, šla vedle.

„Právě od druhého poločasu se musíme odrazit. Ale stejně ve mně převládají spíše negativní pocity. Jsem hodně vykulený z toho, že dokážeme takhle přistoupit k zápasu. Profesionální práce musí být 90 minut a ne jen jeden poločas. Když k utkání správně nepřistoupíme, nemůžeme čekat, že nám něco spadne do klína," čertil se Kordula.

Reklama

Související témata: