Hlavní obsah

Vypnutý mobil, pak smršť i úvahy o aprílu. Trpišovský vyvrátil spekulace o letu do Southamptonu

Spekulace kolem angažmá trenéra fotbalové Slavie Jindřicha Trpišovského v anglickém Southamptonu jsou definitivně u konce. Sám kouč ve večerním vysílání Canal+ Sport uvedl, že v pondělí rozhodně nikam neletěl. A sám byl překvapený, co se ve spojení s jeho jménem dělo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spokojený trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

Článek

„Naštěstí jsem měl dopoledne vypnutý telefon, řešil jsem nějaké problémy se zubem. Smršť, když jsem telefon zapnul, byla opravdu velká. Dokonce mi volali lidi od nás z klubu, jestli jsem opravdu odletěl. Koukal jsem, jestli není apríl, nic jsem o ničem nevěděl," usmíval se Trpišovský v pořadu Premier Club.

O co vlastně šlo? V pondělí ráno sdílel na Twitteru bývalý novinář Filip Horký informaci, že z Prahy do Southamptonu letí přímý privátní spoj. Vzhledem k tomu, že fotbalový Southampton, poslední tým Premier League, je aktuálně bez trenéra, vyrojily se spekulace, že na palubě může být právě Trpišovský letící si pro své první zahraniční angažmá.

Spekulace během několika hodin dementovali šéf Slavie Jaroslav Tvrdík i trenérův agent Jiří Müller. „Kdyby na tom bylo něco pravdy, měl bych hodně starostí a asi tady neseděl," zdůraznil v pondělí večer Trpišovský.

Na druhou stranu faktem zůstává, že Southampton je od neděle opravdu bez hlavního trenéra. Nathan Jones vydržel na lavičce jen 94 dnů, z osmi zápasů sedmkrát prohrál a musí se pakovat.

Jeho nástupce ještě představen nebyl, ale ať už toho bude kdokoliv, čeká ho pořádný kus práce. Southampton ztrácí na mimosestupové příčky čtyři body, tým však sráží zejména individuální chyby, třeba jako v posledním střetnutí doma s Wolves.

Podle Trpišovského je vyhazov to nejhorší, co může v profesním životě fotbalového kouče potkat. „Nikomu se nechce z klubu odcházet, někdy se po trenérech chce i nemožné. Příčin, proč klub někde je, je samozřejmě víc. Najednou se chce, aby trenér vše vyřešil a otázka je, zda je to vůbec možné," soucítil s Jonesem.

„Je pro mě nepochopitelné, že najmete trenéra a za tři měsíce je pryč," kroutil hlavou. Sám se ale podobnými problémy aktuálně zabývat nemusí.

Reklama