Hlavní obsah

Výpověď v datové schránce? Trenéry jsme kontaktovali, reaguje ředitel Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický přelom roku zažila fotbalová Mladá Boleslav, sedmý tým ligové tabulky měnil trenéra a odvolání hlavního kouče Marka Kuliče, jeho asistenta Pavla Medynského a trenéra brankářů Jiřího Malíka neproběhlo hladce. „Každý rozchod je bolestný, s realizačním týmem jsme strávili spoustu času, po zasedání představenstva jsme ale dospěli k tomuto rozhodnutí. V médiích však proběhly různé věci, které nejsou pravda,“ uvedl generální ředitel boleslavského klubu David Trunda při inauguraci nového štábu hlavního trenéra Davida Holoubka. „Bývalému realizačnímu děkujeme za práci, kterou tu odvedl,“ dodal.

Foto: FK Mladá Boleslav

Generální ředitel fotbalové Mladé Boleslavi David Trunda na začátku zimní přípravy.

Článek

Které nepravdy Trunda myslel? Především to, že vedení mělo Kuličovi a spol. poslat výpovědi jen do datové schránky. „S Markem Kuličem jsme se setkali a bavili se o průběhu podzimu a různých detailech. Následně jsme měli sezení s vedením klubu, kde jsme se rozhodli ke změně. Trenéry jsme se snažili kontaktovat s žádostí o schůzku na další den na 10.00 do kanceláře na stadion. Volali jsme jim, psali sms zprávy, reakce přišla jen od jednoho z nich, že je mimo Mladou Boleslav a nemůže se dostavit,“ vylíčil Trunda.

Druhý den podle jeho verze čekali marně. „Nepotkali jsme se, ale využili jsme všechny možné formy pro to, abychom se s trenéry setkali, i když už jsme cítili, že komunikace je na bodu mrazu. Datová schránka byla poslední možnost, kterou jsme mohli jako vedení klubu udělat. Pokud bychom tak neučinili, táhli bychom si do dalšího měsíce ekonomické zatížení,“ popsal boleslavský generální ředitel.

Středočeský klub potvrdil konec Kuliče, Medynského a Malíka den před Silvestrem. Jako důvody uvedl kromě výsledků i špatnou komunikaci směrem k vedení i některým hráčům, nebo nedostatečné propojení s ostatními složkami klubu, například akademie. Trunda a spol. mají vizi, aby byl klub protkán co nejužšími vazbami.

„Bavili jsme se o tom, jestli jsme v českém prostředí schopni najít trenéra a realizační tým, který bude klubem žít. Mluvím obecně, není to nic konkrétního, ale nechceme, aby se stávalo, že tady ve 12:01 nikdo nebude. Je to o tom, že trenér bude sledovat akademii, rozvoj hráčů. Mladí kluci potřebují péči, aby se mohli rozvíjet, požadavky se strašně rychle mění. V akademii máme i zahraniční hráče, nový realizační tým bude mít přesah i do ní. Žití s klubem se týká všech, trenérů, vedení klubu nebo paní účetní. V tuhle cestu věříme. Tréninkový proces áčka běží zhruba mezi 9. a 12. hodinou, zájem o akademii a béčko by měl být nedílnou součástí jeho realizačního týmu. Pokud to však nepřichází přirozeně, je to špatně,“ podotkl Trunda. Holoubek bude mít za asistenty Marka Jarolíma a Jana Jelínka. „Děkujeme Zlínu a fotbalové asociaci za vstřícnost při uvolnění Davida Holoubka a Honzy Jelínka,“ konstatoval.

Holoubka oslovil dle svých slov poté, co se vedení rozhodlo Kuliče odvolat. Přiznal, že předtím se na jedné schůzce sešel s trenérem Pardubic Radoslavem Kováčem. „Měli jsme informace z médií, že by tam mohl končit. Schůzka byla informativní, bavili jsme se o případných možnostech, ale hned během ní jsem věděl, že bude v Pardubicích pokračovat,“ řekl Trunda. Další jména jako David Horejš nebo Martin Hyský, jak prezentovala některá média, byla ve hře v létě, kdy se mužstva ujal nakonec Kulič. Po podzimu už ne.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva trenér David Holoubek, Marek Matějovský a asistent trenéra Marek Jarolím na prvním tréninku zimní přípravy fotbalistů Mladé Boleslavi.

Boleslav hledá i posilu do sportovního úseku, v pozici sportovního manažera skončil k poslednímu prosinci Pavel Hoftych, jenž zamířil do druholigové Viktorie Žižkov. „Na konci října jsme se vzájemně dohodli, že se rozejdeme, protože to Pavla táhlo jinam, především do zahraničí. Zároveň jsme se ale dohodli, že setrvá do 31. prosince a až pak to oznámíme,“ prohlásil Trunda s tím, že nového sportovního ředitele by rád v klubu přivítal do čtrnácti dnů.

Reklama