Hlavní obsah

Výsledky nám nahrály a my si to pokazíme sami, zlobil se po pádu do baráže teplický Hyčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Museli v Karviné vyhrát a doufat, že jim výsledky na ostatních stadionech pomohou. To se i stalo, fotbalisté Teplic ale nesplnili ani tu základní podmínku pro udržení naděje, že se vyhnou barážový bojům.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Eldar Šehič z Karviné (vlevo) atakuje teplického Aloise Hyčku.

Článek

Nad už jistě sestupující Karvinou vedli ještě v 90. minutě 2:1, poslední domácí útok a přesná vyrovnávací hlavička stopera Buchty jim nicméně dala jistotu, že o setrvání v lize budou bojovat s některým druholigovým týmem. Teoreticky by se mohli baráži vyhnout, pokud by se v sobotním závěrečném kole nadstavby, ve kterém hostí Pardubice, dokázali posunout na 14. místo a současně by sparťanský B-tým ve druhé lize obsadil druhou nebo třetí příčku. V tom případě by do baráže šel pouze předposlední celek nejvyšší soutěže.

„Výsledky, ač to tak dlouho nevypadalo, nám nahrály a my si to sami pokazíme. Jsme naštvaní, ale můžeme být jen sami na sebe," vykládal střelec úvodní branky Teplic Alois Hyčka.

„Dvakrát vedeme a na konci takto selžeme. Můžeme si teď říkat, co chceme. Prostě jsme to měli odkopávat někam do háje. Rozhodl jeden přízemní centr, který jsem nepohlídal a neustrážený hráč na první tyči," vykládal Hyčka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Karviné se radují s vyrovnávací branky v utkání s Teplicemi.

„Co k tomu říct," krčil rameny viditelně zklamaný trenér Teplic Jiří Jarošík. „Když jsme dali na 2:1, měli jsme informaci, že se zápas Pardubic se Zlínem vyvíjí příznivě. Nakonec nám mohla pomoct i remíza Jablonce. A my jim to takto darujeme," štvalo Jarošíka.

V posledním utkání nadstavby se Teplice doma utkají s Pardubicemi. A o víc půjde hostům, kteří stále mohou Severočechy do baráže doprovodit. „Už nám o nic nepůjde, ale věřím, že to utkání zvládneme. Rozhodně do něj nepůjdeme odevzdaně," řekl Hyčka.

„Čeká nás dlouhá cesta domů, takže máme dostatek času si promyslet. Hodně to bude odvislé od zdravotního stavu hráčů, uvidíme, jak se k tomu o víkendu postavíme," naznačil Jarošík, že se aktuální cíle Teplic po neúspěchu v Karviné lehce pozměnily.

Reklama

Související témata: