Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 1:1Zlín se zachránil v první lize, Pardubicím stále hrozí baráž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Patrák 1 : 0
75. Simerský 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína se po úterní remíze 1:1 v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu na hřišti Pardubic zachránili v nejvyšší soutěži. Naopak Východočechům nadále hrozí účast v baráži. Na Bohemians 1905 mají tříbodový náskok, po základní části však byli hůře postavení. Pardubice zakončí nadstavbu v sobotu v Teplicích, Bohemians doma se sestupující Karvinou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Dominik Simerský ze Zlína (vpravo) uklízí skluzem míč do bezpečí před pardubickým Vojtěchem Patrákem.

Článek
Fotogalerie

Východočechy poslal v jejich azylu v pražském Ďolíčku v 39. minutě do vedení Vojtěch Patrák premiérovou ligovou trefou. Za Zlín srovnal v 75. minutě Dominik Simerský. Pardubice ztratily body po sérii tří výher.

Jako první zahrozili hosté. V osmé minutě po Dramého centru hlavičkoval před brankou nad Fantiš. Až ve 24. minutě se k první šanci dostali i domácí, Černého střelu však brankář Rakovan vyrazil na roh. Na opačné straně si s Čanturišviliho pokusem poradil Markovič.

V 39. minutě Pardubice udeřily. Kapitán Jeřábek z otočky přisunul míč do běhu ve vápně Patrákovi a ten prostřelil Rakovana. Jednadvacetiletý záložník zaznamenal první ligový gól v kariéře. V závěru úvodního dějství Čanturišvili zpoza vápna zamířil těsně vedle.

Po změně stran Zlínští přidali na tempu a Pardubice zatlačili. Dramé z úhlu nepřekonal domácího brankáře a o chvilku později ani Čanturišvili nevyzrál na Markoviče tváří v tvář. Kostka na druhé straně z úhlu vypálil do boční sítě.

V 75. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Kapitán Procházka našel před brankou hlavou zakončujícího stopera Simerského, který si připsal druhý gól v ligové sezoně. Pardubice inkasovaly po třech kolech.

I třetí vzájemný ligový duel v Ďolíčku skončil remízou. Východočeši doma v lize neprohráli posedmé za sebou. Zlín venku v nejvyšší soutěži od srpna nezvítězil ve 14. utkání po sobě.

FK Pardubice - Fastav Zlín 1:1 (1:0)
Branky: 39. Patrák - 75. Simerský. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Kotalík - Štěrba (video). ŽK: Hrubý, Cedidla, Jawo, Vukadinovič (všichni Zlín). Diváci: 605.
Pardubice: Markovič - Kostka, Pojezný, Čihák, Čelůstka - Jeřábek (82. Toml) - Lupač (58. Cadu), Červ, Vacek, Patrák (66. Mareš) - Černý (82. Huf). Trenér: Novotný.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Vraštil, Procházka - Conde - Dramé (63. Reiter), Janetzký (63. Jawo), Hrubý (90.+3 Chwaszcz), Čanturišvili (76. Fillo) - Fantiš (64. Vukadinovič). Trenér: Kalivoda.

Reklama

Související témata: