Hlavní obsah

Výstavní Plavšičova trefa, co se povede jednou za život!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejenže vysekl salto, které mají slávisté od trenéra Jindřicha Trpišovského přísně zakázané, ale ještě se významně poplácal po pravém stehně. „To jsem chtěl naznačit, že i pravou nohou umím střílet,“ smál se na celé kolo srbský legionář Srdjan Plavšič. Aby ne, když se dočkal prvního gólu v sešívaném dresu. A nejen tak ledajakého, protože výstavním lobem takřka ze čtyřiceti metrů nejenže v nedělním večeru odemkl do té doby perfektně fungující obranu Slovácka, ale navíc se jím přihlásil do soutěže o nejkrásnější trefu celé ligové sezony. A přitom ho dal pravačkou. Slabší pravačkou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Srdjan Plavšič ze Slavie se raduje z gólu.

Článek

„Právě proto zmíněné gesto. Čekání na první branku ve Slavii bylo dlouhé, a proto už jsem měl plnou hlavu toho, že bych se měl kromě asistencí uvést i gólem," netajil Plavšič, že třetí dějství mistrovské nadstavby pro něho představovalo výjimečný den.

Proto salto na oslavu. Proto gesto pro připomenutí....

„Zpracoval jsem si míč na prsou a hned jsem věděl, že levačkou vystřelit nemohu. Přitom jsem registroval, že hostující gólman není mezi tyčemi a že bych měl vypálit. Zkusil jsem to tedy pravou, balon jsem pěkně trefil a dobře to dopadlo," oddechl si, když i obránce Slovácka Stanislav Hofmann stíhal jeho dalekonosný lob marně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Srdjan Plavšič ze Slavie a Ondřej Kúdela ze Slavie se radují z gólu.

„Z toho jsem strach neměl, věděl jsem, že nemůže míč doběhnout," chystal se Plavšič už se předstihem na oslavný rituál.

„Byl jsem plný emocí. Určitě to byl nejkrásnější gól v mé dosavadní kariéře. Takových už moc nedám, podobná střela se dost možná povede jednou v životě. Asi se vyplatilo, že se i na tréninku o podobné loby pokouším, i když z až takové vzdálenosti samozřejmě nestřílím," neopíral srbský legionář, že i kus štěstí k výstavní trefě do brány opuštěné Filipem Nguyenem potřeboval.

Ten se totiž vydal daleko za hranici šestnáctky, aby odhlavičkoval míč, jenže ho trefil tak nešikovně, že našel přímo Plavšiče.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Srdjan Plavšič potrestal chybu brankáře a zamířil lobem do sítě.

„Pořád to samé. Na Spartě, v Plzni, stejně jako teď na Slavii. V Plzni dostaneme po hrubé chybě brankáře a následně druhý po standardní situaci, na Letné inkasujeme dva góly v opačném gardu, v Edenu to bylo zase přes kopírák," povzdechl si trenér Slovácka Martin Svědík, že cesty k soupeřům figurujícím v tabulce před jeho týmem mají navlas stejný scénář.

„Filip pak sice něco chytil, ale jeho chyba pomohla Slavii, které jsme vítězství vlastně darovali."

Reklama