Hlavní obsah

Z italské Fiorentiny přichází na Letnou Graiciar. Sparta ho získala na roční hostování

Praha
Aktualizováno

Pět dnů před vstupem do nového ligové sezony získala fotbalová Sparta další posilu. Z italské Fiorentiny přišel na Letnou na roční hostování s případnou opcí dvacetiletý Martin Graiciar, jenž by se měl stát pro trenéra Jílka další akvizicí pro ofenzivu. Graiciar své fotbalové putování začínal jako kluk ve sparťanské akademii, takže nyní se po zastávkách v Plzni, Liberci a Fiorentině do Sparty vlastně vrací.

Foto: sparta.cz

Martin Graiciar už pózoval na Letné ve sparťanském dresu.

Článek

Ne Letné nijak netajili, že vzhledem ke zranění Václava Kadlece, Matěje Pulkraba a Václava Drchala může mít nový trenér Václav Jílek s ofenzivou problémy. I proto o příchod Graiciara hodně stáli, protože se může společně s Benjaminem Tettehem a Liborem Kozákem stát alternativou pro sparťanský útok.

O své roli v týmu se Graiciar bavil se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým. "Mluvil jsem se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým, který mi vylíčil své představy. Chce, abych toho co nejvíc odehrál a pomohl dostat Spartu tam, kam patří. Doufám, že se mi to rok povede," věří šestá letní posila letenského týmu.

Nepřipouští si přitom tlak, s nímž se bude muset ve Spartě vyrovnat

„Z Itálie jsem na něj zvyklý, i ve Fiorentině je tlak velký. Je to specifické město, kde fanoušci po mužstvu hodně vyžadují."

Graiciar fotbalově ale vyrostl ve Viktorii Plzeň, odkud před dvěma lety jako sedmnáctiletý přestoupil do Slovanu Liberec. Na severu následně útočník, který si prošel i stáží v Arsenalu, poprvé nakoukl do ligy.

V nejvyšší české soutěži odehrál devatenáct zápasů a vstřelil čtyři branky. Na jaře 2018 už pod Ještědem pouze hostoval, neboť v zimě si ho vyhlédla a koupila. Fiorentina.

Do nabitého kádru se ovšem neprosadil a odehrál pouze dva zápasy za tým do 19 let v soutěži Primavera.

„Fyzicky jsem na tom dobře, protože sezonu jsem si prodloužil s reprezentací, ale zápasová zátěž mi přece jen chybí," přiznával pro sparťanský web Graiciar. „V mém věku ale tohle manko rychle doženu a věřím, postupně na tom budu tak, že klukům na hřišti pomohu."

Sparta vstoupí do nové ligové sezony v neděli od 19 hodin utkáním se Slováckem.

Reklama

Související témata: