Hlavní obsah

Z Krmenčíka je psanec. Jenže lize suverénně vládne

Praha

Aktuálně v českém fotbale skloňovanějšího jména není. Útočník pražské Slavie Michael Krmenčík se může cítit jak toreadorova muleta vyvolávající zuřivost (nejen)plzeňské fotbalové obce. Může si za to sám. Jeho chování v souvislosti s nedělním ligovým šlágrem mezi Slavií a Plzní (2:0) má s duchem sportu jen pramálo společného. Ovšem co se týče kopané? Kritika výkonů zabarvená emocemi, jež jeho příběh posledních dní doprovází, není na místě. Co se týče statistického hlediska, Krmenčík v efektivitě vládne české soutěži. Upozornil na to magazín CSFOTBAL.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor druhého gólu Slavie Michael Krmenčík se raduje.

Článek

Odsuzuje ho veřejnost, bývalí spoluhráči z Viktorie, fanoušci i nejeden fotbalový expert. Velice zajímavou statistiku ovšem na sociální síti zveřejnil magazín Český a československý fotbal v číslech.

Krmenčík totiž vládne statistice v počtu minut potřebných na vstřelení gólu nebo zaznamenání asistence. A to navíc zcela suverénně. Na svůj každý bod v podobě zásahu do sítě a gólové přihrávky potřeboval sešívaný útočník ve třinácti kolech pouhých 55 minut.

Jen pro srovnání, Krmenčíkův spoluhráč Jan Kuchta se na bod naběhal o 28 minut na hřišti déle. Sparťanský supertalent Adam Hložek téměř dvakrát tolik času.

Může se zdát, že toho slávista, který v Edenu hostuje z belgických Brugg, mnoho nepředvedl. Dostal k tomu ovšem náležitý prostor?

Chování osmadvacetiletého rodáka z Kraslic v souvislosti s nedělní nefotbalovou válkou ve Vršovicích lze za vzor ctnosti skutečně považovat jen stěží. Uchylovat se ale kvůli tomu k závěrům ohledně Krmenčíkových fotbalových kvalit je poněkud zavádějící.

Bude to spíše on a jeho výkony na hřišti, které ve zbytku sezony tuzemské nejvyšší soutěže rozhodnou o tom, jakým směrem bude pokračovat jeho další fotbalový příběh. Po jeho excesu mu nic jiného než střílet góly a být produktivní ani nezbývá.

Reklama

Související témata: