Hlavní obsah

Z výsledku jsem nasr..ej! Teplice si po pádu s Boleslaví zahrávají s osudem

Položil se do centru, vystřihl parádní volej. Vypadalo, že gól záložníka Patrika Žitného nasměruje Teplice k cestě za důležitými třeni body. Měl však opačný efekt. Mladá Boleslav brzy srovnala, po přestávce dvěma dalšími góly dílo teplické zkázy v nedělním ligovém duelu dokonala (1:3). Severočeši po porážce 1:3 uvízli v nesnázích, na šestnácté Brno mají už jen tříbodový náskok.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Šimon Gabriel z Teplic a Jiří Klíma z Boleslavi.

Článek

„Jsem z výsledku nasranej, mrzí mě. Potřebovali jsme vyhrát," smutnil Žitný. „Důležité je se z toho nepodělat, jít dál, zmobilizovat síly. Máme náskok, byť malý. Musíme šlapat dál," dodal teplický trenér Radim Kučera.

Zatímco ve středečním čtvrtfinále MOL Cupu měl jeho tým nad Mladou Boleslaví navrch (vítězství 2:1), v neděli tahal od vyrovnávací branky Zmrhala za kratší konec. Středočeši navíc kromě tří gólů nastřelili dvě břevna.

„Zápas se mi hodnotí těžko. Vedli jsme, což nám hrálo do karet. Ale brzy jsme inkasovali vyrovnávací gól, potom jsme nezvládli nástup do druhé půle. Boleslav oproti středě postavila na hrot dva vysoké útočníky, vydala se cestou jednoduchosti. Záměr jí vyšel," povzdechl si Kučera.

„Odehráli jsme solidní první půli, druhou jsme zpackali. Musíme hodit tenhle zápas za hlavu, musíme absolutně zapnout. Bojovat jeden z druhého. Potřebujeme se co nejdřív dostat do klidu," doplnil Žitný.

Reklama

Související témata: