Hlavní obsah

Za druhou půli jsme měli vyhrát, má jasno Bílek. Návrat Kalvacha proti Slavii nevyloučil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šancí mnoho, ale ujala se jen přesná střela Pavla Buchy. Plzeňské fotbalisty trápila v domácím duelu s Olomoucí (1:1) hlavně koncovka, skórovat mohli Tomáš Chorý, Adam Vlkanova nebo znovu Bucha. Trenér Viktorie Michal Bílek uznává, že zakončení jeho tým trápí celé jaro. Vše se ale může zlomit za týden v důležitém klání na Slavii, kde by se mohl vrátit i základní stavební kámen zálohy Lukáš Kalvach.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek.

Článek
Fotogalerie

Jak moc remíza s Olomoucí mrzí?

Hlavně ve druhé půli jsme byli lepší. Vytvořili jsme si několik tutových příležitostí, nastřelili dvě tyče. Bohužel, produktivita a efektivita není taková, jakou bychom si představovali. Ztráta je samozřejmě nepříjemná, za druhý poločas si myslím, že jsme měli vyhrát. V jarní části nás koncovka trápí, nejsme dostatečně přesní. Na druhou stranu výkon byl poměrně dobrý, na klucích byla vidět touha vyhrát.

Co jste svěřencům říkal o pauze, po ne příliš povedených 45 minutách?

Nabádal jsem, že hru musíme zjednodušit, že jsme drželi zbytečně míč na křídlech a neměli centry. První dějství bylo vyrovnané bez nějaké šance. Po přestávce jsme chtěli soupeře více přitlačit, což se podařilo. Mohli jsme dát více branek, naopak Olomouc udeřila z jediné akce a utkání zremizovala.

V čem byla největších chyba u inkasovaného gólu z kopačky Mojmíra Chytila?

Těžké momentálně hodnotit. Balón šel do prostoru po dobrém centru, Chytil tam byl sám. Ale musím situaci nejdřív podrobně vidět. Bez záznamu se nemohu přesně vyjádřit.

Jak pomohl nástup Matěje Vydry?

Věřili jsme složení z první půle a po přestávce udělali jednu změnu, kdy šel na trávník místo Vlkanovy Mosquera. Chtěli jsme mít větší tlak v pokutovém území. Branka nepadla, proto nastoupil Matěj. Byly na něj hned tři fauly, pak neproměnil únik, ale byl platný a náš výkon zkvalitnil.

Ve středu zálohy znatelně chybí Lukáš Kalvach. Je reálné, že bude k dispozici za týden na Slavii?

Souhlasím, že je pro nás klíčovým hráčem, ale nebudu říkat, že jsme dnes nevyhráli, protože nenastoupil. Máme dost široký kádr na to, abychom si s Olomoucí poradili. Kalvy začíná trénovat individuálně a uvidíme v týdnu. Nechávám to na něm, nejdůležitější je, aby byl zdravotně v pořádku. Jeho zranění bylo nepříjemné.

Nezvažoval jste, že na poslední minuty pošlete do hry útočníka Jana Klimenta?

Honza s námi trénuje týden, jeho zranění bylo také velmi těžké. Nechtěli jsme jít do rizika, i když už je připravený. Sám říkal, že by pár minut odehrál, ale ještě zkusíme počkat, aby dotrénovat potřebnou intenzitu. Pak pro nás bude ještě hodně důležitý.

Zmínil jste slovo intenzita. Nebude potřeba si proti Slavii pohlídat, aby byla vyšší než v první půli s Olomoucí?

V první půli jsme chtěli dostat soupeře pod tlak, ale ne vždy se to podvedlo. Byly tam pasáže, kdy vše bylo v pořádku, na druhou stranu také momenty, kdy jsme mohli být důslednější. A co bude se Slavií? Uvidíme.

Reklama