Hlavní obsah

Za špatné parkování odtah. Slavia a Praha 10 budou trestat bezohledné řidiče u stadionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec tolerance, přijdou tvrdší opatření. Fotbalová Slavia dlouhodobě apeluje na své fanoušky, aby se do Edenu na zápasy dopravovali jinak než autem. Hustý provoz, komplikace v dopravě a především přestupky se však neustále dějí. Proto sešívaní ve spolupráci s Prahou 10 vyhlašují nulovou toleranci vůči špatnému parkování.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Stadion Slavie v Edenu při zápase

Článek

Od nedělního utkání s Olomoucí platí, že vozy, které budou špatně zaparkovány na přechodech, chodnících nebo křižovatkách budou nemilosrdně odtaženy. Slavia i Praha 10 podnikly několik preventivních akcích, rozdávaly letáky, ale problém se nevyřešil. Proto obě strany sahají k ráznému kroku. Nové nařízení se netýká jen zápasů Slavie, ale i dalších kulturních a společenských událostí v Edenu.

„Jako patrioti ‚desítky‘ jsme rádi, že je u nás Slavia doma, na druhou stranu musíme chránit naše občany a rezidenty. Proto budeme tvrdě postihovat bezohledné řidiče, kteří nerespektují pravidla a parkují na chodnících nebo v křižovatkách,“ uvedl Mikuláš Pobuda, radní Prahy 10 pro dopravu.

Červenobílý klub má ve svých dlouhodobých cílech zlepšit dopravu před a po zápasech. Společně s městskou částí upozorňuje, že stadion v Edenu je dobře dostupný vlakem, tramvají nebo autobusem, řidiči z jiných koutů republiky mohou nechat auta na záchytných parkovištích na okraji Prahy.

„Našim fanoušků nabízíme řadu možností, aby se do Edenu dostali pohodlně, rychle a bezpečně i bez nutnosti využít auto. V posledním roce funguje skvěle spolupráce s Českými drahami i dopravním podnikem. Ze všech směrů je posílena kapacita, frekvence i dostupnost vlakového spojení na zastávku Nádraží Eden, kterou už dnes využívají každý zápas tisíce návštěvníků. Stejně tak neustále jednáme o posílení linek městské hromadné dopravy před i po zápase. Zároveň jsme přidali nové svozové autobusy Slavia Expres, které jedou kyvadlově ze Zličína a Černého Mostu a zpět,“ zmínil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Moc dobře si uvědomujeme, že parkovací kapacita Vršovic je omezená, a proto budeme v podpoře a rozvoji alternativní dopravy vůči automobilové pokračovat a plně podporujeme také aktivitu Prahy 10, se kterou jsme se pustili do boje proti bezohledně parkujícím řidičům,“ dodal Tvrdík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.