Hlavní obsah

Za zákroky tohoto charakteru se dává spíš žlutá, glosoval Koubek vyloučení Kučery proti Spartě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáct minut plnili takřka dokonale plán, se kterým na Spartu vyrukovali. Jenže pak přišli fotbalisté Hradce Králové o vyloučeného záložníka Jakuba Kučeru, jenž se ostře vrhnul do souboje s Kaanem Kairinenem, nepříjemně ho trefil a rozhodčí Dalibor Černý ho okamžitě vyloučil. Sudí u videa tento verdikt potvrdili, respektive neiniciovali přezkoumání. Votroci v sedmdesátiminutovém oslabení podlehli favoritovi 0:2. „Jakub měl špatný první dotek, soupeře nesmyslně dohrával, měl ho pustit,“ glosoval červený zákrok hradecký trenér Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký Kučera dostává červenou kartu

Článek

Kučera šel do skluzu, snažil se zasáhnout míč, ale Kairinen ho odehrál. Hradecký záložník nebezpečně natáhl levou nohu, kolíky soka netrefil, ale zboural ho. „Ještě jsem to neviděl, takže nevím. Ale musel to být opravdu závažný faul, když to rozhodčí takto vyhodnotili, protože mi přijde, že v poslední době se za zákroky podobného charakteru dává žlutá karta. Tím ale neříkám, že s tím souhlasím," poznamenal zkušený kouč Votroků.

Ráz utkání se po této situaci zcela změnil, Sparta začala víc a víc tlačit, bezbrankový stav zlomil těsně před přestávkou prvním gólem Lukáš Haraslín. „Do té doby nám plán vycházel. Musím hráče i přes porážku pochválit, byli jsme ve hře do předposlední minuty. Bylo to o jedné povedené akci, která dokonce i přišla, ale Jakub Rada branku nedal," podotkl Koubek.

„Proti Spartě musíte hrát v jedenácti. Červená karta vše zlomila. Je škoda, že jsme nevydrželi alespoň do poločasu bez inkasované branky. To by bylo lepší," cítil brankář Východočechů Pavol Bajza. Druhý gól Sparty dal v 89. minutě Tomáš Wiesner.

Oslabení představuje pro Hradec v sezoně velký problém, Kučerova červená karta byla v lize už devátá. Votroci hrají od podlahy. „Nejsou to oslabení na deset minut. Kluci do toho v těch situacích dávají možná víc srdce než zdravý rozum. Pracujeme s nimi na tom, štve nás to. Nabádáme hráče, ať nefaulují, ať hrajeme bez karet. Ale ti hráči jsou ještě nezkušení," rozebral Koubek téma, které ho zaměstnává a zaměstnávat bude dál.

„Těch červených je strašně moc, musíme být víc disciplinovaní," přidal Bajza. „Ale v tomhle zápase přišlo z naší strany po vyloučení zlepšení oproti Jablonci, kdy jsme po červené kartě dostali čtyři góly a mohli jsme jich dostat sedm," doplnil brankář Hradce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Hradce Králové Pavol Bajza.

Pozitivní zprávou pro kouče Koubka je, že poprvé v základní sestavě nasadil ofenzivní trio, o které se chce opřít. Tedy Daniela Vašulína, Matěje Koubka a Filipa Kubalu. „Už spolu hráli třicet minut ve Zlíně. Jsme rádi, že začínají fungovat. Věřím, že neřekli poslední slovo. I v deseti jsme byli nebezpeční," uvedl jednasedmdesátiletý šéf hradecké lavičky.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články