Hlavní obsah

Začátek? Katastrofa! Jako kdybychom přijeli na výlet, soptil Látal

České Budějovice

Na lavičce prožíval start jako z hororu. Olomouc v úterý na českobudějovickém Střeleckém ostrově neubránila dva rohové kopy a po pouhých jedenácti minutách doháněla po trefách Valenty s Havlem dvougólový deficit. Však si také trenér Radoslav Látal nebral po zápase servítky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal.

Článek

„Prvních pětadvacet minut z naší strany totálně prospaných. Jako kdybychom seděli ještě v autobuse před Budějovicemi nebo přijeli na výlet. Bez soubojů, agresivity, jako bychom si přišli jenom zahrát fotbal. Katastrofa z naší strany," zlobil se 51letý kouč. Mizerný nástup si nedovedl vysvětlit. „Chystáme se na to a pak přijde takový kolaps," vykládal rozhořčeně.

Měl trable, Sigmu totiž decimuje rozsáhlá marodka. Poprvé nastoupili v základu Slaměna a místo zdravotně indisponovaného Mandouse i slovenský brankář Macík. Po první půli by na její bodový import vsadil jen málokdo. Jenže se stalo! Bouřka v kabině hosty probrala.

„Zlomový moment byla penalta," připomněl kouč Dynama David Horejš ruku Javorka ve vápně, po níž se chopil míče González a polil Hanáky živou vodou. Zabrali, vyhrávali osobní souboje, vytvářeli si šance a v 79. minutě osmnáctiletý Daněk hlavou zblízka z dorážky srovnal.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Olomouce se radují z vyrovnávacího gólu proti Českým Budějovicím.

„Klukům jsem v poločase říkal, aby ukázali charakter. Za ten druhý je musím pochválit," tvrdil Látal, jehož tým dohrával utkání s řadou odchovanců a remízu 2:2 nakonec bral. Zato Jihočechy bolela. Noční můru nezaplašili a na ligovou výhru čekají už deset utkání.

„Výsledek je pro nás krutý. Velmi dobrá první půle. Klukům nemám dneska co vytknout, chybí jenom odměna v podobě tříbodového zisku," povzdechl si Horejš.

Reklama