Hlavní obsah

Žádná hádka! dušuje se Ščasný. Ani výhra nad Brnem nemusela Itala zachránit

Prý se rozešli po italsku. Alespoň italská média tvrdí, že se trenér Andrea Stramaccioni před svým odvoláním pohádal po zápase s Brnem (1:1) se Zdeňkem Ščasným, sportovním ředitelem fotbalové Sparty. „Žádná hádka nebyla, což mi může potvrdit Tomáš Rosický, který chodí všude se mnou,“ usmívá se Ščasný poté, co letenský klub uvedl do funkce nového kouče Pavla Hapala.

Zápas s Brnem byl poslední kapkou, žádná hádka v kabině nebyla, říká o odchodu trenéra Stramaccioniho Zdeněk Ščasný.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Italská verze praví, že Ščasný chtěl o přestávce osudného duelu s Brnem předat italskému kouči taktické návrhy. Prý neúspěšně, proto pak mělo po zápase před celým týmem dojít k hádce.

„Nepátrám a nevím, kdo zprávu vypustil. K žádné roztržce nedošlo. Mám výhodu, že všude, kde jsem se objevil, byl se mnou Tomáš Rosický," odvolává se Zdeněk Ščasný na svědectví svého poradce.

Andrea Stramaccioni nicméně pro italská média tvrdí, že na Letné už nešlo pokračovat, protože jeho spolupráce s ředitelem nebyla možná.

„Máte snad pocit, že odstoupil sám…? No tak," čertí se Ščasný. „Kdepak, chtěl budovat mužstvo dál. Žádný tlak ode mě nebyl. Rozumím mu, nechce odejít s pocitem, že něco nezvládl, tak hledá, kdo za to může," dodává.

Neviděli už světlo naděje

Ščasný připomíná, že sám Stramaccioni si po bídném podzimu vyžádal zavedení funkce sportovního ředitele.

„Naše spolupráce probíhala transparentně. Trenér měl nějaké požadavky, proto jsme mu přivedli dva velmi kvalitní hráče Stanciua a Kangu, plus Rističe do budoucna a Nitu jako okamžitou náhradu za Dúbravku," zdůrazňuje ředitel, že vedení vyšlo Italovi vstříc.

Sportovní úsek spolu s majitelem klubu Danielem Křetínským trenéra přes zimu podržel a očekával, že se mužstvo na jaře zvedne.

„Jenže nahoru nešla ani hra, ani výsledky. Když pak trenér proti Brnu nedokázal po vyloučení soupeře proti deseti správně reagovat, šlo o poslední kapku. Nešlo ani tak o remízu. Neviděli jsme prostě světlo naděje, že by se situace měla zvednout," připouští Ščasný, že ani případná vydřená výhra už nemusela Stramaccioniho zachránit.

Těžko by se už zvedali

„Problém byl v tom, co chce trenér hrát, což podle mě nebylo optimální. Viděl jsem, že bychom se těžko zvedali, i kdybychom v neděli vyhráli. Během celé sezóny jsme ani jednou neměli konstantní pasáž alespoň dvou tří po sobě jdoucích vydařených zápasů," vysvětluje Ščasný.

Proto zvedl ruku pro Italovo odvolání, proto hlasoval pro angažování Pavla Hapala.

Letenští teď doufají, že nový začátek mužstvu v rozehrané sezóně pomůže? „Změna vždy může v první moment pomoci. Tady je ještě něco navíc, neskutečně přátelská atmosféra v kabině, u hráčů, trenérů. Ale musíme hned nastoupit cestu, jak by Sparta měla hrát. Ano, cítím okamžitou změnu…," popisuje Ščasný situaci v rozbouřené Spartě.

Reklama

Související témata: