Hlavní obsah

Žádné stěhování do Blšan, Bohemians Praha dělají z ligy cirkus

PRAHA

O azyl na Strahově neměli zprvu zástupci prvoligového fotbalového klubu Bohemians Praha zájem a chtěli se co nejdřív stěhovat do Blšan. Podle posledních informací ovšem střížkovský celek na Strahově své podzimní domácí zápasy dohraje. „Nejde přeci, aby si tady dělal z lidí někdo cirkus. Jednou chtějí tam, podruhé tam,“ divil se v reakci pro Sport.cz ředitel první ligy Ivo Lubas.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Bohemians Praha odehráli zatím všechny domácí zápasy stávající sezóny na Strahově

Článek

Tým Bohemians Praha v úvodu ligy prohrál všechny tři domácí zápasy, k nimž na Strahově nastoupil. Vedení klubu si řeklo dost. „Toto hřiště je pro náš styl hry moc široké, chceme se stěhovat“. Šéf klubu Karel Kapr přemýšlel, kam se s týmem přestěhovat, aby stadión více odpovídal tomu na Žižkově, ukázal tedy na mapě na vesnici Blšany.

Všechno vypadalo, že se do místa, kde se ještě v sezóně 2005/06 kopala první liga, střížkovský celek opravdu nastěhuje. Nastal ovšem zvrat a Bohemians Praha chtějí zůstat tam, kde naposledy v 6. kole senzačně porazili Liberec 2:1, tedy na Strahově.

„Včera si to rozmysleli,“ řekl Sport.cz ve středu odpoledne ředitel první ligy Ivo Lubas. „Prý kdyžtak až na jaře,“ přidal šéf ligy, jehož očividně jednání střížkovského celku vytáčí. „Nejde přeci, aby si tady dělal z lidí někdo cirkus. Jednou chtějí tam, podruhé tam. Navíc podle stanov ČMFS musí být ke stěhování důvod - disciplinární, či z důvodu rekonstrukce,“ poznamenal Lubas.

Kluby si stěhování odsouhlasí sami

Šéf první ligy se nechal nedávno slyšet, že ač může stěhování Bohemians Praha do Blšan posvětit sám, nechá rozhodnout samotné kluby na Ligovém shromáždění, aby si to odsouhlasily. „Možná, že se mým výrokem nechalo vedení klubu ovlivnit a vytušili, že by k okamžitému stěhování nedošlo. To jsou ale spekulace,“ řekl Lubas.

„Oficiální vyjádření z jejich strany jsem zatím nedostal. Tak nevím, jestli mi písemně pošlou své rozhodnutí, že do konce podzimu zůstávají na Strahově,“ pokračoval ředitel první ligy. „Nyní to tedy vypadá, že spíš uvažují o jaru. Pokud takový požadavek budou mít, dám to na pořad Ligového shromáždění. Klubům, se kterými jsem mluvil, se změna domácího hřiště Bohemians Praha v rozehrané sezóně příliš nepozdávala,“ dodal Lubas. Vyjádření posledního klubu ligy k této věci se zatím nepodařilo získat.

Reklama

Související témata: