Hlavní obsah

Zahustela už má, Sparta teď jedná o Šuralovi. Skalák chce jít do zahraničí

Praha

Pospíšili si. Dvě zimní posily už představili a zálusk mají i na třetí. Fotbalová Sparta minulý týden definitivně získala stopera Ondřeje Mazucha, který osm let působil v zahraničí. Dnes přišel na řadu záložník Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi. Třetím v řadě má být další reprezentant Josef Šural z Liberce, o něhož se však sparťané perou se Slavií, které pikantně prodali záložníka Josefa Hušbauera. A letenský odchovanec Jiří Skalák chce z Mladé Boleslavi odejít rovnou do zahraničí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Josef Šural během Superpoháru s Plzní. Získá ho Sparta, nebo Slavia...?

Článek

Sešívaní teď mají miliónů na posily dost a dost, což čerstvě demonstrovali třaskavým nákupem sparťana Hušbauera. O Šurala se navíc u Nisy přihlásili dřív. Výhodou Sparty ovšem je, že v létě pustila do Liberce na přestup či hostování nebývale velký počet hráčů. A vedení Slovanu by si vztahy s ní nerado rozházelo.

„O Šurala máme zájem, jednání za nás vede Jakub Otava. Uvidíme, zda se budeme schopní s Libercem něčeho dobrat," potvrzuje oficiálně Adam Kotalík, generální ředitel Sparty.

Ještě jednu výhodu na Letné mají. Sparta disponuje řadou svých hráčů rozpůjčovaných po hostováních. Při jednání o vyhlídnutých posilách je může nabízet jako kompenzaci. Jako za Zahustela - z Dukly stáhla záložníka Tomáše Přikryla, z Bohemky obránce Lukáše Pauscheka a oba odejdou na přestup do Boleslavi.

Návrat Skaláka je sci-fi, říká agent

Středočechům Sparta nedávno prodala Jiřího Skaláka, teď by ho rychle brala zpátky. Má na něj předkupní právo, ale sotva ho uplatní.

„Jirka preferuje přestup rovnou do zahraničí. Dělá pro něj možné i nemožné. Jeho transfer v rámci české ligy není reálný, je to sci-fi," říká kategoricky hráčský agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, jež se podílela právě na přestupech Mazucha a Zahustela.

Spartě pak nedává naději ani v případě reprezentačního stopera Michala Kadlece, jehož láká k návratu z Turecka. „Michal je v zahraničí už dlouho a cítím, že návrat domů má také v hlavě. Jenže ve Fenerbahce má extrémně zajímavou smlouvu. Být na jeho místě, sotva bych odešel před jejím koncem," říká Kolář na rovinu.

Litsingi už nemá dres...

Na programu budou však také odchody z Letné. Hušbauer je prvním z nich. „Některým hráčům jsme rovnou řekli, že by u nás nebyli na jaře tak vytížení a bude tedy lepší, aby si našli jiné angažmá," avizuje člen sparťanského představenstva Jakub Otava.

V jednom případě už mají pozorní fanoušci jasno. Zahustel si na Letné vybral dres s číslem 20, který až do konce podzimu patřil nepříliš vytíženému Afričanovi Franci Litsingimu... Očekávání nenaplnil ani další cizinec, Němec Markus Steinhöfer.

Zvrat naopak nejspíš nastal v případě Tiémoka Konatého, který v posledních zápasech připravil několik gólů.

„Jeho odchod vůbec neřešíme. Nějaké jednání o jeho hostování sice proběhla, ale hlavně kvůli jeho nespokojenosti s herním vytížením. Podle toho, jak jsme se s ním bavili na konci podzimu, předpokládám, že budeme dál pracovat na jeho zlepšování. Určitě se ho nechceme zbavovat," vysvětluje Otava.

Reklama

Související témata: