Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 3:3Středočeši zachránili bod, přestože o dva góly prohrávali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Ewerton 1 : 0
24. Matoušek 1 : 1
29. Rondič 1 : 2
53. Matoušek 1 : 3
69. Hlavatý 2 : 3
90. Ewerton 3 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali doma ve 22. kole první ligy s Libercem 3:3, přestože prohrávali o dvě branky. Domácí vedli po gólu Ewertona, jenže mezi 24. až 29. minutou otočili skóre Jan Matoušek a Imad Rondič. Po změně stran zvýšil opět Matoušek, za Středočechy snížil střídající Michal Hlavatý a ve druhé minutě nastavení zařídil dělbu bodů Brazilec Ewerton.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberecký Rondič (v bílém) během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek

Středočeši nevyhráli ani třetí jarní kolo, posunuli se však na šesté místo. Slovan, jenž v úterní dohrávce prohrál ve Zlíně 0:2, nezvítězil v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a je desátý. K dobru má odložený domácí souboj s předposledními Pardubicemi.

Mladá Boleslav, která ve středu utrpěla v Jablonci ve čtvrtfinále domácího poháru debakl 0:4, začala aktivně a odměnou jí byl v deváté minutě úvodní gól. Ewerton napřáhl zpoza šestnáctky a nedal Knoblochovi šanci. Brazilský záložník zaznamenal osmý gól v ligové sezoně.

Na druhé straně se v zajímavé příležitosti ocitl liberecký kapitán Mikula, jenže na Šedu vyslal jen přízemní ránu. Rondič zase zblízka hlavičkoval nad. Ewerton pálil ze zhruba stejné vzdálenosti jako při svém gólu i v 21. minutě, ale liberecký brankář jeho dělovku vyrazil na břevno.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Theodor Gebre Selassi z Liberce, vpravo Tomáš Ladra z Boleslavi.

Místo toho o tři minuty později hosté srovnali. Purzitidis nacentroval do vápna a Matoušek v nelehké pozice ze vzduchu přesně zamířil k tyči. Třiadvacetiletý záložník se radoval z druhé trefy v ročníku nejvyšší soutěže. Liberec skóroval v lize po třech kolech.

Za dalších pět minut Slovan otočil stav. Frýdek z rohu našel hlavičkou zakončujícího Rondiče a bosenský útočník oslavil třetí zásah v ligové sezoně.

Hned zkraje druhého poločasu mohl srovnat Ladra, ale ve vápně nezakončil ideálně. A tak Severočeši odskočili na dvougólový rozdíl. Mikula v pokutovém území přistrčil Matouškovi míč, který i s pomocí teče domácího stopera Šimka překonal Šedu. Dva góly v jednom ligovém duelu vstřelil počtvrté v kariéře a poprvé od července 2019.

V 69. minutě snížil z prostoru penaltového puntíku střídající Hlavatý. Třiadvacetiletý středopolař dal třetí gól v ročníku nejvyšší soutěže.

Ve druhé minutě nastavení poté srovnal Ewerton, jemuž opět skvěle vyšla střela zpoza vápna. Mladá Boleslav doma v lize nevyhrála potřetí za sebou a Liberec v nejvyšší soutěži neporazila ve 12. duelu v řadě.

Fotbalová liga - 22. kolo:
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 3:3 (1:2)
Branky: 9. a 90.+2 Ewerton, 69. Hlavatý - 24. a 53. Matoušek, 29. Rondič. Rozhodčí: Krejsa - Kubr, Machač - Franěk (video). ŽK: Pech, Šimek, Matějovský - Štetina, Matoušek, Purzitidis. Diváci: 1674 (omezený počet).
Ml. Boleslav: Šeda - Smrž (36. Horský), Šimek, Preisler - Matějovský, Dancák (71. Stránský) - Douděra, Ewerton, Pech - Mužík (60. Rolinek), Ladra (60. Hlavatý). Trenér: Jarolím.
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Plechatý, Purzitidis, Mikula - Tiéhi, Havelka (75. Štetina) - Koscelník, Frýdek (65. Tupta), Matoušek (82. Višinský) - Rondič (82. Rabušic). Trenér: Kozel.

Reklama