Hlavní obsah

Záložník Navrátil se vrací do Olomouce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Olomouc hlásí první posilu. Ze Slovácka přichází záložník Jan Navrátil, který se tak vrací do klubu, v němž s velkým fotbalem začínal. Smlouvu podepsal na dva roky. „Věděli jsme, že Honzovi končí ve Slovácku smlouva. Máme některé hráče na křídelních pozicích zdravotně indisponované. Uvidíme, jak na tom budou. U mladších kluků zase byla výkonnost kolísavá. Trenéři měli zájem o hráče, který už bude ligou odzkoušený, což Honza splňuje. Zvolili jsme jistotu,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sigmy Olomouc. Ilustrační foto.

Článek

„Měl nabídku i ze Slovácka, ale nakonec jsme našli cestu, aby dva roky pokračoval tady. V prostředí, kde začínal a kde to dobře zná. Žádná jednání nejsou úplně jednoduchá, ale nakonec se to podařilo," dodal.

Návrat na Hanou přivítal i rodák z Troubek na Prostějovsku. „Jsem rád, že jsem zpátky, v Olomouci to pro mě vždycky bylo doma. Od Sigmy jsem cítil velký zájem, to mě oslovilo," prohlásil jednatřicetiletý fotbalista.

Záložník, který má na kontě i 26 startů v mládežnických reprezentačních výběrech, poprvé naskočil do nejvyšší soutěže v sezóně 2009/2010. Premiérový ligový start si připsal 16. srpna 2009 proti Bohemians 1905. Ještě v té samé sezóně vstřelil i své první branky v lize. Povedlo se mu to v utkání 25. kola proti 1. FC Brno, kdy se prosadil rovnou dvakrát. V sezóně 2011/2012 se podílel na triumfu v Poháru České pošty, když ve finále Sigma porazila Spartu.

Po sezóně 2015/2016 přestoupil do Liberce, odkud po půlroce zamířil do Slovácka.

Celkem za 12 sezon v lize odehrál 306 zápasů, vstřelil 31 gólů a přidal 28 asistencí. Za Sigmu nastoupil do 150 zápasů v nejvyšší soutěži.

Reklama

Související témata: