Hlavní obsah

Záložník Nešický posílil fotbalisty Karviné

Karviná

Fotbalisty Karviné posílil záložník Aleš Nešický, který naposledy působil v Opavě. Dvanáctý celek uplynulé ligové sezony o tom informoval na svém webu, délku smlouvy ale neuvedl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Nešický v dresu Opavy v boji o míč s Ondřejem Kúdelou v zápase se Slavií

Článek

Devětadvacetiletý Nešický přestoupil v létě 2018 z druholigového Táborska do Liberce. Na jaře 2020 hostoval v druholigovém Žižkově, o rok později zase v Opavě. Ani jeho pět branek ale Slezanům k udržení v nejvyšší soutěži nepomohlo. Celkem se v první lize trefil šestkrát v 47 zápasech.

"Aleše jsme měli vytipovaného delší dobu. Jsem rád, že tentokrát už vše dobře dopadlo. Poslední půlrok v Opavě mu po osobní stránce vyšel a věřím, že na své výkony naváže i v našem dresu. Má dobrou kopací techniku, zahrává i standardní situace. Je to ofenzivní hráč a počítáme s ním do středu hřiště," řekl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

Pro Nešického bylo prioritou angažmá v nejvyšší soutěži. "Karviná byla nejrychlejší, domluvili jsme se na podmínkách a hned jsem se připojil k týmu. Byl nejvyšší čas, za chvíli startuje liga. Jsem rád, že jsem tady," prohlásil Nešický.

Za Karvinou nastoupil poprvé v dnešním přípravném duelu právě proti Opavě, v němž svěřenci trenéra Jozefa Webera vyhráli 1:0.

Reklama

Související témata: