Hlavní obsah

Zapalte svíce za Matyáška! Osud malého sparťana dojal fanoušky

Praha

První domácí zápas má potvrdit optimistický začátek sezony. Než ale fotbalisté Sparty kopli do míče, čekala je a jejich fanoušky smutná chvilka. Před utkáním s Olomoucí uctili minutovým potleskem památku ani ne tříletého Matyáška. Ačkoliv se malý fanoušek na letenský stadion nikdy nedostal, jeho smutný příběh vzal za srdce celou sparťanskou obec.

Foto: sparta.cz

Malý Matyášek se už na letenský stadion nikdy nepodívá...

Článek

Tatínek i dědeček ho od narození vedli ke Spartě. Název klubu uměl vyslovit skoro dřív než slovo máma. Miloval míč i hřiště, proto všichni v rodině věřili, že z něj jednou bude fotbalista.

Jenže koncem července teprve dvouapůlletý Matyášek nečekaně zemřel. Jeho tatínek Miloslav Zlesák pak na sociální síti požádal sparťany, ať za jeho zesnulého syna zapálí svíčku. Smutný příběh vzal za srdce všechny fanoušky, takže svíček hořelo opravdu hodně.

„Příběh se dotkl všech sparťanů, mohutně ho sdíleli, kondolovali a snažili se pro pozůstalé něco udělat. Jeden z fanoušků kontaktoval i nás jako klub a my jsme následně rodině poslali alespoň dresy se jménem Matyášek na zádech,“ uvádí Sparta na svém webu.

„Matyášek nám odešel a manžel poprosil fanoušky, aby za něj zapálili svíčku. Nevěřili jsme vlastním očím, kolik lidí reagovalo, bylo to úžasné. V tak těžké chvíli nám to hrozně pomohlo, věděli jsme, že na to nejsme sami," vzpomíná maminka Michaela.

Reagovali i zcela neznámí lidé

„Vzalo to za srdce i lidi, kteří nás vůbec neznají, a my jim upřímně děkujeme. I Sparta se k nám postavila úžasně. Matyáškovi jsme slibovali, že až trochu vyroste, vezmeme ho na stadion a on zažije atmosféru. Moc pro nás znamená, že se na Letnou dostane aspoň teď, symbolicky, díky tomuto textu. Sparta prostě není jen o fotbale, je o lidskosti, srdečnosti," kvituje paní Michaela.

Nejmladšího z jejích tří synů si celý stadion připomněl na velkoplošných obrazovkách před zápasem proti Olomouci, na kterém jsou přítomni pozůstalí po malém sparťanovi.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice