Hlavní obsah

Zapomeň na Bohemians! slyšel Chramosta od Horejše. S kým v Jablonci počítají na hrot?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hostování v Bohemians Jan Chramosta v minulé sezoně ožil a pokračování u Klokanů by se nebránil. 31letý útočník však bude hájit barvy Jablonce. "Nechceme se zbavovat hráče, který v minulé sezoně dal sedm gólů a na pět jich nahrál," řekl kouč Jablonce David Horejš.

Foto: FK Jablonec

Útočník Jan Chramosta v přípravném zápase Jablonce na sezonu 2022/2023.

Článek

Před rokem Chramosta severočeský tým s radostí opouštěl a zdálo se, že k devadesátce duelů v zelenobílém dresu už žádný nepřidá. Teď však opět patří k trojici vyvolených útočníků.

„Jestli měl Jablonec nějaký problém, bylo to se střílením gólů. Nejsme v situaci, abychom si mohli dovolit pustit útočníka, který je schopný vstřelit gól," konstatoval Horejš.

Odchovanec Mladé Boleslavi působil na severu Čech tři a půl roku, jenže pod trenérem Petrem Radou do základní jedenáctky nepatřil. I proto vloni v létě s úlevou odešel hostovat do Bohemians.

„Z Jablonce jsem odcházel rád, protože moje vytížení nebylo takové, jaké jsem si představoval. V Bohemians mě to bavilo a líbilo se mi tam," netajil se spokojeností. U Klokanů patřil do základu a pomohl jim k záchraně mezi elitou. Přípravu na nový ročník však začal zase na Střelnici, kde je momentálně po veteránovi Tomáši Hübschmanovi a Janu Krobovi třetím nejstarším fotbalistou.

„Mám tady ještě na rok smlouvu a Bohemka by mě musela nejspíš koupit. Je to teď na úrovni klubů, jak se dohodnou," vyprávěl na startu přípravy, kdy byla ještě varianta návratu do Ďolíčku více než otevřená.

„Říkal jsem mu, ať na Bohemku zapomene, že je teď tady a na hostování půjdou jiní. Chceme mít dostatek útočníků, aby byla konkurence," poznamenal Horejš. Severočeši tak pro Zlín uvolnili Jana Silného, který do Jablonce přišel v zimě z druholigové Líšně, v lize se trefil na jaře jen jednou.

„Na jeden post jsme měli čtyři útočníky. Přišel Venca Sejk, kterého jsme chtěli, a je tady David Ikaunieks a Honza Chramosta. Silňas prostor v zápasech nedostával, takže jsme rádi, že jsme se dohodli. Nechat si chceme zmíněné tři útočníky. Věřím jim, že góly dávat budou a pomůžou Jablonci k lepšímu umístění než v minulé sezoně," doufá Horejš. S čtvrtým hráčem v kolonce útočníků Václavem Kadlecem počítá pod hrot nebo do zálohy.

Není však jisté, že Chramosta start soutěže stihne. Na kempu v Itálii se v přípravném zápase proti Sassuolu zranil a do generálky tak nezasáhl. „Má problém s kotníkem, který si podvrknul. Ještě chceme, aby projel magnetickou rezonancí, abychom měli jistotu, ale doufám, že nepůjde o nic vážného," pověděl Horejš.

Pokud se jeho přání vyplní a Chramosta stihne start ligy, hned na začátek by ho čekal hodně pikantní souboj. Jablonec v neděli hostí právě bývalý Chramostův klub Bohemians.

Reklama

Související témata: