Hlavní obsah

Zase se červenalo! Zahraniční rozhodčí? Nejsem jejich příznivcem, glosoval Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět nedohráli kompletní. Ve šlágru tuzemské fotbalové soutěže Plzeň při bitvě se Slavií (1:1) dohrávala v neděli v deseti. Na podzim při bitvě v Edenu měla Viktoria dokonce tři vyloučené. Zatímco po bitvě v Praze západočeský tábor z verdiktů sudího běsnil, v neděli přijímal vše s klidem. Snad i proto, že duel řídili polští rozhodčí.

Odpískal to tak, jak by to zvládl český rozhodčí. Zahraničním sudím moc nefandím, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

 
Článek

„Červená byla, Pavel to věděl hned," říkal s odstupem Tomáš Chorý, plzeňský útočník, v reakci na vyloučení spoluhráče Buchy, který po ostrém zákroku v 85. minutě viděl v rukou polského sudího Raczkowského druhou žlutou kartu a následně putoval do sprch.

Komise rozhodčích stejně jako pro derby Slavia - Sparta využila služeb rozhodčích z Polska, protože boj o první místo byl pochopitelně ostře sledovaný. A právě situace ze závěru zápasu byla jedinou, která vyvolala polemiku. „Divím se, že netasil rovnou červenou kartu. Kdyby Olayinka neucuknul, skončilo to hrozně. Byl to katastrofální zákrok," kroutil hlavou Jindřich Trpišovský, trenér Slavie. „Z mého pohledu nešlo o zákeřnost ani při jednom napomínání. Při druhém zákroku Pavel soupeře neviděl. Sudí zápas odpískal stejně, jako kdyby na hřišti byl kterýkoliv český sudí," pronesl lakonicky Michal Bílek, trenér Plzně.

„Abych byl upřímný, nejsem fanouškem nominace zahraničních rozhodčích. Přece pro všechny týmy v lize jsou jejich zápasy těžké a důležité," krčil rameny plzeňský trenér, jehož tým měl v zápase šestnáct odpískaných faulů. Pražané se provinili jedenáctkrát.

„Chtěli jsme hrát důrazně, agresivně. Ale nemyslím, že by ve hře byly nějaké zákeřné zákroky," promítal si průběh utkání Bílek.

„Z mého pohledu je vidět markantní rozdíl, pokud zápas řídí čeští rozhodčí nebo zahraniční," přemítal Trpišovský, který mohl srovnávat s výkonem sudího Marciniaka v derby se Spartou. „Polští sudí měli na hřišti respekt. Je vidět, že nejsou emočně spjatí s prostředím. Dokáží zachovat chladnou hlavu. Jasně, ani jeden zápas nebyl úplně bez chyb. Ale kdyby derby nebo nyní souboj s Plzní nepískali rozhodčí z ciziny, tak se o nich nebavíme. A to je dobře," kvitoval Trpšivský výkon polského sudího Raczkowského.

„Zápas zvládl bez problémů. Na druhou stranu je třeba říct, že neměl moc složitých situací k řešení," přemítal Chorý, který přesnou hlavičkou zařídil ve vypjatém duelu remízový výsledek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.