Hlavní obsah

Zatleskat Ukrajině? Kdepak, Rus Ljovin si na Spartě jen mnul ruce a pak potopil Slovácko

Aktualizováno

K válce, kterou rozpoutala jeho země, se postavil po svém. Všichni ostatní hráči obou mužstev a s nimi více než čtrnáct tisíc diváků v Praze na Letné před ligovým zápasem Sparty se Slováckem (3:1) tleskalo na podporu obránců Ukrajiny. S jedinou výjimkou. Ruský fotbalista Vladislav Ljovin v barvách hostujícího týmu se k nim nepřipojil. Ostentativně si dal ruce za záda, pak si je sice dal před sebe, ale jen si je mnul o sebe. Právě Ljovin pak v utkání fatální hrubkou Slovácko potopil.

Foto: repro O2 TV Sport

Vladislav Ljovin při symbolickém gestu na podporu Ukrajiny na hřišti Sparty schoval ruce za zády.

Článek

Nadprůměrná ligová návštěva vytvořila na stadionu vynikající atmosféru, proto i potlesk pro Ukrajinu byl působivý.

Jen Vladislav Ljovin ho narušil. Snímek z hlediště ho zachytil, jak má na just ruce za zády. A když už je dal před sebe, místo potlesku je jen třel o sebe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty Praha právě využívá hrubku Vladislav Ljovina ze Slovácka...

Po Rusově pravé ruce tleskal na obvodu středového kruhu brankář Nguyen, po levé straně pak záložník Havlík. Televizní kamery zachytily, jak se Ljovin něco Havlíka ptá. Záložník pokrčil rameny a Ljovin si začal mnout ruce...

Ruský záložník „zazářil" již v minulém kole. V utkání s Karvinou střídal v 77. minutě Daníčka - a již v 86. ho po devíti minutách trenér ze hřiště vyhnal.

„Počínal si zcela neprofesionálně. Svým výkonem dal najevo, že tým pro něj není prvořadý. Vůbec si neuvědomil, že jde na plac proto, aby pomohl mužstvu. Takhle se nesmí chovat. V tomhle jsem nekompromisní," láteřil Martin Svědík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Filip Nguyen utěšuje Vladislava Ljovina ze Slovácka po jeho hrubce na Spartě.

Signály měl tehdy kouč již z tréninků. „Ani v přípravě nepracoval Ljovin zdaleka na sto procent. A rozhodně to nesouvisí s tím, co se teď děje na Ukrajině," byl si naprosto jistý.

Na Spartě přesto Ljovin dostal šanci v základu, předvedl však další katastrofu. Nejprve trapas při nástupu. A pak hrubku v zápase. Jen minutu poté, co Slovácko vyrovnalo na 1:1, při rozehrávce jako poslední hráč podklouzl. Zkušený Bořek Dočkal ho obral o míč a vrátil Spartě vedení. Zoufalý Ljovin si schoval obličej do vyhrnutého dresu, domácí šli do kabin s gólem k dobru.

„Taková chyba se stát nemůže. V takové situace musíme hrát bezpečně. Ovlivnilo to výsledek," kaboní se kouč Slovácka.

Příště nejspíš posadí Ljovina zase na lavičku. „On sám si chybu uvědomil. Na další šanci si bude muset počkat. Musí si ji zasloužit. Ale určitě ho nechceme odepsat," avizuje Svědík.

Reklama