Hlavní obsah

Rus Ljovin dohrál po devíti minutách. Zachoval se neprofesionálně, láteří naštvaný kouč Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v trenérské kariéře vystřídal nějakého hráče už po devíti minutách, aniž šlo o zranění či jiné zdravotní problémy. Kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík vyhnal ve druhé půli ligového zápasu svého celku s Karvinou (3:1) ruského středopolaře Vladislava Ljovina do kabiny krátce po jeho příchodu na hřiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladislav Ljovin si proti Karviné v dresu Slovácka dlouho nezahrál. (ilustrační foto)

Článek

„Počínal si zcela neprofesionálně. Svým výkonem dal najevo, že tým pro něj není prvořadý. Vůbec si neuvědomil, že jde na plac proto, aby pomohl mužstvu. Takhle se nesmí chovat. V tomhle jsem nekompromisní," dal trenér po závěrečném hvizdu najevo velké naštvání.

Signály měl Svědík už z tréninků v týdnu před víkendovým duelem s posledním mužstvem tabulky. „Ani v přípravě nepracoval Ljovin zdaleka na sto procent. A rozhodně to nesouvisí s tím, co se teď děje na Ukrajině," je si naprosto jistý.

Nad ruským legionářem, který přišel do Uherského Hradiště v zimě z Bohemians 1905, však hůl neláme. V duelu se Slezany se Slovácku vykartoval vedle kapitána Kadlece i záložník Daníček, a tak v příštím ligovém utkání v Praze proti Spartě bude Svědík hráče na pozici šestky potřebovat. „Pokud Ljovin teď na trénincích prokáže výrazně zlepšený přístup, nevylučuju, že dostane na Letné příležitost na nápravu. Když by se jí chopil, byl bych za to rád," dodal už smířlivěji.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články