Hlavní obsah

Zazdil jsem to, dal se na pokání mladoboleslavský Ladra poté, co ani penaltu neproměnil

Mladá Boleslav

Získat tři body, měli by klid. Alespoň relativní, protože by se vzdálili soupeřům figurujícím v tabulce pod nimi. „Jenže to bychom museli dát gól. A když ho nedáme, nemůžeme na výhru pomýšlet,“ hořce se povzdechl kouč Karel Jarolím, pod jehož vedením nebere trýzeň mladoboleslavských fotbalistů konce. Ani poslední Příbram nedokázali v nedělním duelu 25. ligového kola porazit. A doma k tomu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi zpytuje svědomí po neproměněné penaltě v utkání proti Příbrami.

Článek

„Smolné utkání. I kdybychom hráli dva zápasy, gól stejně nedáme," sváděl ztracené body na smůlu Tomáš Ladra, který měl sám minimálně dvě tři šance, z nichž mohl záchranářský duel rozhodnout.

Z penalty tedy určitě.

Osm minut před koncem ji ex post nařídil sudí Marek po apelu od videa. Sám se šel k monitoru přesvědčit, co se při střetu Preislera s Mezerou událo, více než dvě minuty prozkoumával situaci zabíranou z různých úhlů, než ukázal na značku pokutového kopu.

A právě Ladra se ujal role exekutora.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

 Marek Matějovský z Mladé Boleslavi v utkání 25. kola Fortuna ligy proti Příbrami.

„Gólman pořád stál a já znejistěl. Původně jsem chtěl střílet na druhou stranu nebo doprostřed brány," přiznal, že ho příbramský Šiman dokonale vyvedl z míry. Vypálil a vůbec netrefil bránu.

„Zazdil jsem to," kajícně přiznával.

„Ani z penalty jsme bohužel nedokázali dát gól. A v jiných situacích jsme měli smůlu. To když se míč odrazí od jedné tyče do druhé a následně zamíří ven z brány," připomínal kouč Jarolím kuriozní putování balonu po hlavičce Škody.

„Každopádně šlo o situace, kterých jsme měli využít, alespoň jednu branku dát a utkání vyhrát. A to přesto, že náš výkon byl v první půli katastrofální. Nebyli jsme schopni si nahrát a kombinovat, nedostali jsme se do šancí, pro soupeřovu bránu jsme nebyli vůbec nebezpeční. S příchodem Matějovského se naše hra v druhé půli zlepšila, vytvořili jsme si tlak, gólový efekt však scházel. Proto máme jen bod, který je velkou ztrátou," uvědomoval si Jarolím moc dobře, že remíza s posledním týmem tabulky nic neřeší, neboť bezprostředně nad čarou ligového ponoru se Mladá Boleslav zmítá a bude zmítat dál.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Zorvan z Příbrami (vlevo) a Samuel Dancák z Mladé Boleslavi v utkání 25. kola první fotbalové ligy.

Nic neřeší ale samozřejmě ani pro Příbram, i když kouč Jozef Valachovič musel být s bodem spokojený daleko víc než Jarolím.

„Celý týden jsme se na zápas připravovali a hráči ho poctivě odmakali. Ve druhé půli jsme se sice dostal pod obrovský tlak, ale nakonec jsme byli odměněni," kvitoval, že pod jeho vedením Příbram ani v druhém zápase neprohrála, a od patnácté příčky znamenající ligovou záchranu ji stále dělí „jen" sedm bodů.

Reklama

Související témata: