Hlavní obsah

Zbrojovka po čtyřech kolech bez prohry padla. Místo klidu nás čekají starosti, uvědomuje si Dostálek

Velmi solidně rozehraný ligový zápas s Jabloncem nakonec ztratili. Brněnští fotbalisté vytěžili z několika vyložených šancí v první půli pouze jednobrankové vedení a po přestávce naopak sami dvakrát inkasovali. Po čtyřech kolech, v nichž nepoznali hořkost porážky, vyšli v neděli před svými fandy bodově naprázdno.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek

„Nízká kvalita ve finální fázi v prvním poločase nás srazila. Zahozené střelecké příležitosti nás hodně mrzí. Měli jsme asi pět tutovek, avšak proměnili jsme jedinou. Navíc jsme pak nevstoupili vůbec dobře do druhé půle. Nezachytili jsme záběh Jovoviče za obranu a z jeho zpětné přihrávky jsme dovolili Chramostovi vyrovnat na 1:1. Přitom to nebyla na bránění příliš složitá situace," říkal po domácí prohře 1:2 zklamaný kouč Zbrojovky Richard Dostálek.

Připustil, že jeho mužstvo inkasovaná branka hodně poznamenala. „Když jsme pak konečně zase začali nacházet půdu pod nohama, dostali jsme druhý gól. Chtěli jsme si poté vynutit tlak, ale moc se nám to nedařilo. Buď kvůli našim nepřesnostem nebo tomu, že nám protihráči střely zblokovali," mrzelo trenéra, který poprvé v sezoně zařadil do základní sestavy záložníka Nečase. „Rozhodli jsme se pro něj poté, co se nám před zápasem zranil Pachlopník," vysvětlil.

Dostálek prozradil, že Brňané přikládali duelu s Jabloncem značnou váhu. „Kdybychom ho před reprezentační pauzou zvládli, získali bychom pro zbytek sezony víc klidu. Místo toho nás teď čekají starosti," štve Dostálka, že Zbrojovka klesla v tabulce nejvyšší soutěže na dvanáctou příčku.

Za velkou komplikaci považuje nezdar s Jabloncem i brněnský středopolař Jiří Texl. „Je to o to nepříjemnější, že jsou před námi dva týdny bez ligového zápasu. Jsem přesvědčený, že jsme mohli mít nyní minimálně o šest bodů víc. Já už ale hrál o udržení v lize třikrát, a tak z toho zase tolik nervózní nejsem. Ještě nás čeká včetně nadstavby hodně zápasů. Věřím, že kýženou záchranu zvládneme," je přesvědčený.

V hlavě mu ležel mizerný vstup jeho týmu do druhé půle. „Takový začátek jsme dopustit nechtěli. Jablonec má zkušené mužstvo, ale my jsme rozhodně neměli dostat dva tak snadné góly. Měli jsme i trochu smůly," mínil Texl.

Zatímco v předchozích ligových střetnutích se Zlínem a v Teplicích dokázala Zbrojovka v závěru jednobrankové manko smazat, tentokrát se to Brňanům nepodařilo. „Pokaždé to asi vyjít nemůže," věděl Texl. Tentokrát se netrefil ani nejlepší ligový kanonýr Řezníček. V jedné z mála šancí trefil v první půli tyč. „Snažíme se na něj všichni pracovat, tak mu to snad zase po reprezentační pauze bude padat," doufal.

Reklama