Hlavní obsah

Zbrojovka se po pauze zlepšila, ale vyrovnat se jí nepovedlo. Nevytvořili jsme si pořádnou šanci, mrzí Haška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Liberci ani ve druhém venkovním utkání brněnští fotbalisté pod vedením nového kouče Martina Haška nebodovali. Zbrojovka se po prohře 0:1 na Slovácku propadla po základní části nejvyšší soutěže v tabulce na barážové čtrnácté místo, a ještě přišla o vyloučeného Součka, jenž v závěru viděl za faul na Trávníka červenou kartu.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Trenér brněnských fotbalistů Martin Hašek.

Článek

„V prvním poločase jsme byli horší. Dostali jsme gól, což se pochopitelně může stát. Směrem dopředu jsme si ale počínali bojácně. Chyběla nám podpora krajních beků. Přesto měl Ševčík na hlavě gól," litoval Hašek promarněné tutovky talentovaného záložníka, jemuž se zakončení hlavou nepovedlo podle představ. „Kdyby se trefil, vytěžili bychom z minima maximum," věděl.

Po přestávce předvedli Brňané podstatně lepší výkon. „Měli jsme vyšší procento úspěšnosti v osobních soubojích a byli jsme silnější na míči. Možná to bylo ale i tím, že si domácí už hlídali jednobrankový náskok. Útočili jsme s větším počtem hráčů, avšak pořádnou šanci jsme si nevytvořili. Měli jsme jen takové náznaky, kdy si člověk na lavičce řekne, že by z toho mohlo něco být, ale ono není," mrzelo trenéra.

Michal Ševčík litoval zahozené střelecké příležitosti, v níž se octl v šestnácté minutě. „Nebyl jsem v té chvíli stoprocentně připravený přesně zakončit. Nepředpokládal jsem, že ke mně balon projde," přiznal. S povděkem kvitoval, že po změně stran bylo jeho mužstvo mnohem aktivnější. „Jenže tomu chybělo gólové finále. Přitom jsme podle mého názoru měli na to, abychom uhráli v Uherském Hradišti aspoň remízu," mínil.

Početná skupina fanoušků Zbrojovky, kteří odjeli domů zklamaní, vyzývala svoje fotbalisty během utkání transparentem i skandováním, aby bojovali za Brno. „Já si ale nemyslím, že nám tím chtěli dát najevo, že nenecháváme na hřišti všechno," tvrdil Ševčík.

Po solidním vstupu do sezony nyní čeká ligového nováčka v nadstavbové skupině o záchranu tuhý boj o udržení. Na poslední Zlín mají Brňané pětibodový náskok. „Není to veselé. Čeká nás pět zápasů, které musíme hlavně mentálně zvládnout," předsevzal si Hašek.

Na vyloučeného Filipa Součka, jenž se v předchozím duelu s Českými Budějovicemi vrátil po zranění kotníku na ligový trávník, se nezlobil. „Když opouštěl nuceně hřiště, cítil jsem spíš i za něj lítost. Je to sport. Kluci do toho dávají emoce. Ta u něj přemohla racionální myšlení," domníval se.

Obvyklý defenzivní středopolař Souček, který hostuje v moravské metropoli ze Sparty, nyní zaskakoval na stoperském postu. Teď ho ale čeká za červenou kartu od disciplinární komise trest. „Tak aspoň potrénuje a bude se moct pak vrátit na svoje místo v sestavě, které je o dost náročnější na fyzičku," snažil se Hašek najít na Součkově provinění aspoň nějaký klad.

Vyhlíží i návrat dalšího maroda Lukáše Endla. „Už se zapojuje do přípravy, ale musí opatrně. Má v rameni šrouby. Sezona potrvá ještě měsíc, její závěr by mohl stihnout. Ale je samozřejmě otázka, v jaké bude kondici," uvedl Hašek na adresu dalšího defenzivního fotbalisty

Reklama