Hlavní obsah

Ze sparťanů je nejblíž, přesto Čvančara na boj o korunu krále střelců nemyslí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět podzimních gólů si přinesl z Jablonce, na Letné během jara přidal šest dalších. Právě Tomáš Čvančara je ze všech fotbalistů Sparty čelu tabulky střelců nejblíže. Na vedoucí tandem Almási (Ostrava) a Jurečka (Slovácko) ztrácí tři trefy. Přesto je sebekritický. „Nelepí mi to tolik, jak by mělo… Je potřeba na tom zapracovat,“ líčí Čvančara po výhře nad Baníkem (3:1) v úvodním kole skupiny o titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wiesner ze Sparty Praha a Tomáš Čvančara oslavují gól na 2:0 během utkání nadstavby s Baníkem Ostrava.

Článek

Jeden gól a jedna asistence. Solidní bilance Tomáše Čvančary proti Baníku. Po Hložkově nabídce ale také netrefil úplně prázdnou branku...

„U mě už tradičně nebyla první půlka úplně vydařená, ale do náběhových a soubojových věcí jsem se dostával. Já byl zvyklý být více zapojený ve hře. Tady jsem ve Spartě, udělají to místo mě jiní kluci a já jsem od toho, abych řešil finální fázi," srovnává v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Samozřejmě asi všichni vidíme, že to není úplně ideální," uvědomuje si.

Na druhou stranu, gól hlavou po Wiesnerově centru vstřelil ve velmi těžké akrobatické pozici.

„Docela náročné zkoordinování těla, drželi jsme se tam navzájem. Balon letěl hodně nízko, takže jsem šel do rybičky a snažil se ho jenom líznout."

S jedenácti brankami na kontě by už pomalu mohl pomýšlet na boj o korunu krále střelců. „Asi úplně ne," říká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha oslavuje gól na 3:0 během utkání nadstavby s Baníkem Ostrava.

Spartu zarazila v rozletu středeční porážka v Olomouci. Na Baník se musela dát rychle dohromady.

„Nálada nebyla úplně ideální, co k tomu říct... Musíme se připravit na finále poháru a snažit se co nejvíc odčinit. Aby sezona neskončila až tak špatně," popsuje útočník atmosféru v kabině.

Ani jemu se na Hané nedařilo, ale hodil porážku za hlavu.

„To nebyl problém. Jak říkám, byl jsem zvyklý na větší zapojení do hry, v Jablonci jsem hrál na desítce a víc jsem tvořil. To tady nejsem, jsou tu hráči, kteří to umějí líp. Já jsem tu od toho, abych jejich práci zužitkoval a dával góly. Bohužel v Olomouci to nebyl zápas asi nikoho z nás, věděl jsem, že nehraju dobře," vrací se Čvančara k porážce, která vzala Spartě poslední reálné naděje na titul.

Reklama

Související témata: