Hlavní obsah

Ze Sparty k nováčkovi. Záložník Souček vypomůže v lize fotbalistům Zbrojovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Zbrojovka ohlásila den před ligovým duelem v Olomouci posilu do záložní řady. Z pražské Sparty přichází do Brna na roční hostování bez opce člen reprezentačního týmu do 21 let Filip Souček. Nastupovat bude v dresu s číslem 27.

Foto: fczbrno.cz

Filip Souček s dresem Zbrojovky Brno

Článek

„Domluva byla docela rychlá. Na nové angažmá se těším, chci být Zbrojovce co nejvíc platný," svěřil se. Nepřichází do neznámého prostředí. „Z nároďáku znám Michala Ševčíka a Ondru Pachlopníka. V Opavě jsem hrával s Matějem Hrabinou a Jirkou Texlem," prozradil.

Kouč prvoligového nováčka Richard Dostálek Součkův příchod vítá. „Filip nám pomůže vyztužit střed pole směrem do defenzívy. Věřím, že nám dokáže hned pomoct. Jsem moc rád, že se povedlo jeho příchod zrealizovat," netají radost z nové akvizice.

Souček je odchovancem Opavy, v dresu slezského mužstva poprvé okusil nejvyšší soutěž. V srpnu 2020 přestoupil do Sparty. V první lize dosud odehrál šedesát utkání, v nichž dvakrát skóroval. Na tři góly přihrál. Za letenský tým nastoupil také k jednomu zápasu předkola Ligy mistrů a k pěti střetnutím Evropské ligy.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.