Hlavní obsah

Zemřel Václav Čičatka, bývalý hráč Slavie a organizátor Silvestrovského derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pondělí po obědě zemřel ve věku 76 let po těžké a dlouhé nemoci Václav Čičatka, bývalý fotbalista pražské Slavie a v posledních letech organizátor Silvestrovského derby. Vršovický klub vyjádřil upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým na svém twitterovém účtu.

Foto: Archiv Niosport Agency

Václav Čičatka v době své aktivní kariéry v dresu pražské Slavie.

Článek

Václav Čičatka je bývalý československý fotbalový pravý obránce. Po skončení aktivní kariéry se stal funkcionářem v hokejbalu a majitelem agentury NIO Sport.

Odchovanec Startu Praha červenobílý dres poprvé oblékl jako dorostenec. V A-týmu Slavie působil na začátku 70. let minulého století. Nastoupil v 15 ligových utkáních, gól v nejvyšší soutěži nedal.

Během základní vojenské služby hrál za Duklu Praha, Duklu Tábor a Duklu Písek. Oblékal také dres Teplic a po odchodu ze Slavie působil ve druholigové Vlašimi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Internacionálové Ivo Ulich (druhý zleva) a Vratislav Lokvenc, komentátor Pavel Čapek (vlevo) a Václav Čičatka během tradičního Silvestrovského derby mezi týmy AC Sparta Praha a SK Slavia Praha, hrané 31. prosince 2013 v Edenu.

Téměř 20 let se v období 1996 - 2015 věnoval staré gardě Slavie.

Fanoušci si ho budou pamatovat také z tradičních Silvestrovských derby, která organizoval se svou agenturou.

Reklama

Související témata: