Hlavní obsah

Žižkov nabízí Klokanům v případě potíží azyl

V případě, že by fotbaloví Bohemians 1905 museli pryč z Ďolíčku, nabídla jim Městská část Praha 3 dočasný azyl. Své domácí zápasy by Klokani mohli hrát na stadiónu v Seifertově ulici, kde působí druholigová Viktoria Žižkov. Při předešlém nuceném stěhování se Bohemians 1905 usadili dočasně v sousedním Edenu, sídlu Slavie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci Bohemians 1905 při návratu do Ďolíčku z azylu v Edenu.

Článek

"Dobře víme, že Žižkov nikdy nemůže být Ďolíčkem, a že by případný pobyt Bohemky na Viktorce byl jen provizorním řešením. Pokud by nás však vedení fotbalových Bohemians 1905 požádalo o pomoc, určitě ji neodmítneme," uvedla v tiskové zprávě starostka Prahy 3 Vladislava Hujová.

Bohemians řeší problém se stadiónem poté, co v minulém týdnu dostali k 30. listopadu výpověď z nájemní smlouvy Ďolíčku od majitele arény společnosti Bohemians Real. Jako důvod Klokani na svých internetových stránkách uvedli, že stále nedošlo k naplnění dohody o výměně stadiónu za sousední pozemky mezi Prahou 10 a majitelem arény.

Starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík řekl, že se jedná o pochybení magistrátu. Ten zase tvrdí, že si musí nechat udělat oponentní posudek na cenu transakce. Navíc Praha 10 podle magistrátu zřejmě pochybila při schvalování směny pozemku s vlastníkem stadiónu Bohemians. Záměr zveřejnila na kratší dobu, než ukládá zákon.

Vršovický klub se zatím nechce k nabídce Žižkova vyjadřovat. "Momentálně podnikáme veškeré kroky a vedeme jednání, abychom mohli hrát ligový fotbal dál v Ďolíčku. Nechceme komentovat žádné nabídky, které se řešily nejdříve přes média," řekl tiskový mluvčí Bohemians Tomáš Mutinský.

Majitelem stadiónu na Žižkově je Praha 3, podle níž aréna splňuje všechny potřebné prvoligové normy. Azyl by podle radnici nebyl problémem i proto, že Viktoria hraje své domácí duely v neděli v 10:15.

"Přejeme si, aby Bohemians 1905 získali čas a situaci kolem svého stadiónu ve Vršovicích neřešili pod hrozbou vystěhování či dokonce vyloučení z fotbalové ligy. Zároveň pevně věříme, že situace kolem stadiónu v Ďolíčku bude vyřešena s ohledem na tradiční roli fotbalového týmu Bohemians ve Vršovicích," řekla radní Prahy 3 pro oblast sportu Irena Ropková.

Reklama

Související témata: