Hlavní obsah

Zklamaný Bílek lamentuje: Třikrát za sebou jsme remizovali. Je na čase získat zase tři body

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Plzně neudrželi ve 28. kole nejvyšší soutěže vedení v Olomouci, které jim zařídil svou třináctou trefou v sezoně v 57. minutě Jean David Beauguel, když o devět minut později srovnal na konečných 1:1 po rohovém kopu Antonín Růsek a zítra tak v případě výhry Slavie mohou přijít o první místo. Trenéra Michala Bílka bodová ztráta mrzela.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek během utkání v Olomouci.

Článek

Viktoria sice prodloužila sérii bez ligové porážky na 15 duelů, zároveň ale po zápasech s Jabloncem a Slavií, na kterou má dvoubodový náskok, potřetí za sebou pouze remizovala. Hanáci bodovali s Plzní i podruhé v sezoně a udrželi jarní domácí neporazitelnost. Trenér Michal Bílek je zklamaný.

Litovat asi můžete hlavně první půle, kdy jste přes velkou převahu nebyli efektivní.

Je to tak. Škoda, že nám nešla finální část, protože tlak jsme si vytvořili. Do pokutového území chodily centy, do zakončení jsme se však bohužel nedostávali. Rozhodnout jsme mohli ale i po přestávce. Dali jsme gól, měli další závary, obrovskou šanci spálil Chorý. Kdyby ji proměnil, výsledek by pro nás pravděpodobně byl příjemnější. Jenže místo druhého gólu jsme na malinkou chvíli vypadli z rytmu, soupeř nás zatlačil, vytvořil si jednu standardku a tu zúročil. Takže spokojeni nejsme.

Zklamání je asi hodně velké. Zvláště když Sigma skórovala z jediné střely na bránu...

Přijeli jsme sem s tím, že po tomto kole chceme zůstat na prvním místě. To by nám zaručovalo pouze vítězství, samozřejmě za předpokladu, že Slavie doma neklopýtne. Takže určité zklamání to je. Do konce základní části však chybí ještě dvě kola. Jedeme dál.

Před klíčovým rohem Sigmy jste protestovali, zdálo se vám, že neměl být?

Ano. Vypadalo to, že se mělo kopat od brány. Rozhodnutí sudích se nám nelíbilo.

Kde jste viděl chybu při inkasovaném gólu?

Balón šel na přední tyč, nedostali jsme se u ní do souboje, byli tam pozdě a neobsadili zadní.

Do zápasu jste netradičně vstoupili se dvěma vysokými hroty Beauguelem a Chorým. Proč?

Chorý si už dlouho říkal o to, aby nastoupil od začátku. Někteří hráči nám navíc vypadli kvůli kartám. Proto dva útočníci. Myslím, že práci odvedli dobrou. Mrzí jen, že Tomáš svou největší šanci nedal. Kdyby ano, byli bychom spokojenější.

Na vyrovnání jste reagoval střídáním čtyř hráčů. Jaký byl váš záměr?

Někteří už toho měli dost. Proto tolik změn. Snažili jsme se hru oživit, dostat domácí pod větší tlak, ale ten kvůli naši nepřesnosti nepřišel.

Jak vidíte boj o titul. Bude to otevřené do posledního zápasu?

Vypadá to tak. Nás čekají ještě dva velmi těžké duely, nedříve doma Baník, pak venku Mladá Boleslav. Musíme se dát rychle dohromady a dobře se připravit na Ostravu. Třikrát za sebou jsme teď remizovali a už je na čase, abychom získali tři body.

Reklama

Související témata: