Hlavní obsah

Zklamaný Pulkrab: Ristič na penaltu? Musel mít koule, když tak učinil ve svém prvním zápase

Aktualizováno

Půl hodiny před koncem ligového utkání na Slovácku vstřelil útočník Matěj Pulkrab vedoucí gól fotbalistů Sparty, který mu ovšem nakonec pořádně zhořkl. Letenský tým absolutně nezvládl vypjatý závěr zápasu a po prohře 1:2 se vracel domů s prázdnou. Pražané si z posledních pěti venkovních střetnutí připsali už čtvrtou porážku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Matěj Pulkrab ze Sparty a Vlastimil Daníček ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Proč jste ani v Uherském Hradišti nebodovali, když jste ještě šest minut před koncem 1:0 vedli?

Je to strašný, že takový zápas můžeme ještě ztratit. Ten konec se nám vůbec nepovedl. Dostat dvě červené karty a neproměnit dvě penalty je hrozné. Přitom jsme konečně venku vedli. Je neskutečné, že jsme střetnutí nedotáhli do vítězného konce. Po naší vedoucí brance jsme měli zápas už v klidu dohrát.

Jak jste viděl Kangovo a Čivičovo vyloučení?

Pořádně jsem je neviděl. Ani jedno. Ale když si ty zákroky prohlédl sudí na videu, tak k tomu asi nemá cenu ani nic říkat. Snad jen to, že to byl od nás nesmysl.

Vy jste mohli ale v nastaveném čase zachránit z pokutového kopu aspoň remízu. Co říkáte tomu, že střídající Ristič mířil nad břevno?

Vzal si míč, evidentně si na penaltu věřil. Musel mít koule, když tak učinil ve svém prvním zápase. To všechna čest, kvůli tomu má můj respekt. Těžko mu teď můžeme něco zpětně vyčítat, když nikdo z dalších našich hráčů se k desítce moc nehrnul.

Z posledních pěti utkání na cizích stadionech jste uspěli pouze v Karviné. Proč se vám venku vůbec nedaří?

To kdybych věděl. Ta bilance je fakt šílená. Vím jen, že nikdo z nás nic nevypouští, všichni makají na sto procent. Zkoušíme některé věci změnit, avšak výsledek se zatím bohužel nedostavuje. Skutečně nedokážu říct, čím to je.

Reklama

Související témata: