Hlavní obsah

Zlepšili jsme se v agresivitě, kvituje Kuchta. Haraslín se na tabulku nedívá

Jak si Sparta poradí bez svého nejlepšího střelce? Absence potrestaného Tomáše Čvančary letenské fotbalisty v ligovém duelu s Jabloncem (3:0) nezabrzdila. Jan Kuchta skóroval v druhém kole po sobě a se šesti góly ztrácí na svého parťáka už jen jednu trefu. V ještě větším laufu je Lukáš Haraslín. Slovenský reprezentant překonal brankáře Hanuše hned dvakrát a v součtu s přípravnými duely dal v posledních jedenácti zápasech deset branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Jakub Jankto, Lukáš Haraslín, Tomáš Wiesner a Martin Vitík oslavují gól na 3:0 během utkání s FK Jablonec.

Článek
Fotogalerie

Jablonec byl na jeho kouzla krátký. Lukáš Haraslín potvrdil výbornou formu posledních týdnů a k jisté výhře přispěl hned dvěma brankami. Obě padly po podobných situacích.

„Jsou to věci z tréninků, navedu si balon ze strany na střed a střílím na zadní tyč. Jsem rád, že mi to tam spadlo, ale hlavní je výhra," popsal spokojený křídelník pro O2 TV Sport.

Levá strana sparťanské sestavy je teď hodně silná, Haraslín u lajny výtečně kooperuje s Jaroslavem Zeleným.

„Sedli jsme si výborně. V každém zápase spolupráci zlepšujeme a vidíme se opravdu naslepo. Tak to má fungovat. Je znát, že máme dobrou synchronizaci v celém týmu," pochvaluje si Haraslín.

Především ve druhé půli nabídla Sparta fanouškům parádní představení.

„Už od zápasu s Bohemkou je vidět, že se blížíme úrovni, kterou po nás trenéři vyžadují. Zlepšili jsme se v agresivitě, kde jsme měli rezervy. Taky v nábězích, těžíme z represinku a myslím, že fotbalovost, kterou předvádíme na tréninku, se už objevuje také v zápasech. Cítíme se o trochu líp a jsme rádi, že jsme neinkasovali," poukazuje Jan Kuchta.

Haraslína mohl i trumfnout, ale po gólu ještě dvakrát trefil tyč.

„Můžu si to vyčítat, ale důležité je, že jsme vyhráli a potvrdili tři body z Bohemky. Ve dvou situacích jsem vždycky trefil bránu, byl jsem v dobrých prostorech, pohlídal si ofsajd, ale měl prostě smůlu. Štěstí se ke mně nenaklonilo," líčí reprezentační útočník.

Kuchta minule v Ďolíčku skóroval poprvé po dlouhém čekání od poloviny loňského října. Teď už se dostává do více šancí než v předchozích zápasech.

„Vyplynulo to i ze způsobu, jakým hrál Jablonec. Už jsem ale samozřejmě měl lepší postavení než v minulých zápasech a balony tam šly. Všechno se sečetlo, jen nebylo štěstí, abych dal víc gólů," vysvětluje 26letý útočník.

Současná Sparta očima Michala Horňáka, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Kluci vědí, v kterých prostorech vždycky jsem a trenéři nás nabádají, abychom dostali kvalitní přihrávku do finále. Může se to i odrazit jako při mém gólu. Tentokrát se to podařilo a jsme za to rádi," dodává Kuchta.

Sparta se přiblížila na pět bodů ke Slavii a na tři k Plzni.

„Na tabulku se nedívám. Musíme tak pokračovat dál, ne se uspokojit. Jít do dalšího zápasu zase naplno," apeluje Haraslín.

Letenští jedou v dalším kole do Zlína, kde záchranářské práce vede jejich nedávný trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: