Hlavní obsah

Zlín má co napravovat. Budeme odvážnější než na jaře, plánuje před duelem se Spartou kouč Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V premiérovém ligovém kole padli fotbalisté Zlína v Karviné, a tak mají co napravovat. Jejich dalším soupeřem však bude v sobotu od 15 hodin mistrovská Sparta. „Pražanům vyšel před týdnem zápas s Olomoucí, ukázali obrovskou ofenzívní sílu. Vysoko soupeře napadali. Budou pochopitelně velkými favority i u nás. Pokud máme uspět, musí všichni naši fotbalisté podat výkon na hranici možností. A spousta věcí nám musí na hřišti vyjít," uvědomuje si kouč Ševců Pavel Vrba, který v minulosti ve Spartě působil, avšak v květnu loňského roku na lavičce Letenských kvůli neuspokojivým výsledkům skončil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Pavel Vrba.

Článek

Moravský tým vedl proti sparťanům již na jaře. Zlíňané tehdy doma prohrávali už 0:3, avšak povedlo se jim snížit na jednogólový rozdíl, a v závěru sahali dokonce po remíze. V rozletu je ovšem přibrzdil zkrat Filla, který viděl krátce po příchodu na hřiště dvě žluté a následně i červenou kartu. „Byla to divočina. Tehdy nám vůbec nevyšel úvod střetnutí," zavzpomínal Vrba. „Teď si musíme začátek pohlídat. Budeme odvážnější," předsevzal si bývalý reprezentační trenér.

Zdůrazní svým svěřencům, aby si dali pozor na střelecky produktivního Haraslína. „Je to pro Spartu klíčový hráč. Pražané mají ale v mužstvu i řadu dalších skvělých ofenzivních fotbalistů. Určitě budou chtít na hřišti dominovat. My ovšem musíme být taky aktivní a snažit se vstřelit branku," plánuje Vrba před utkáním s obhájci titulu.

Haraslín je pro Spartu nepostradatelný, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sparťané nemají oproti jaru k dispozici gólmana Kováře, jemuž Manchester United neprodloužil hostování. „Není to pro ně žádné oslabení. Sparta je top klub, našla si adekvátní náhradu. I bez Kováře má na brankářském postu značnou kvalitu," tvrdí Vrba.

Sparta se zlepšila ve vybírání posil, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Prozradil, že chyby, jichž se jeho fotbalisté dopustili před týdnem v Karviné, si tým u videa důkladně rozebral. „Věřím, že si z toho kluci něco vezmou. Snad špatný výkon nezopakujeme," doufá. Po nepovedeném duelu ve slezském městě chystá Vrba i několik korektur v sestavě. „Určitě ji ale úplně nepřekopeme," naznačil, že nepočítá s razantními změnami.

O sobotní zápas je ve Zlíně a v okolí značný zájem. „Sparta vždycky táhne. Pro soupeřovy hráče i fanoušky je to pokaždé velký svátek. Dorazí určitě i příznivci Pražanů. Bude jen dobře, pokud bude vyprodáno," těší se Vrba na výtečnou kulisu.

Reklama

  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 95. min Živě
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články