Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Sparta už zná soupeře v boji o Ligu mistrů! Expert odhalil velkou výhodu Letenských

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová liga má za sebou první kolo a fanoušci i experti jsou ve svém živlu. Jsou nadšení z parádních gólů i plných hledišť. Navíc Plzeň spolu s Bohemians už za pár dní vstoupí do pohárové Evropy. V pondělí pak los ukázal Spartě, že se ve 3. předkole Ligy mistrů srazí s úspěšnějším týmem z dvojice Breidablik (Island) a FC Kodaň. „Obě možnosti jsou přívětivé. Čekám, že bude hrát Sparta s Kodaní. A vidím výhodu v tom, že trenér Priske zná soupeře i tamní prostředí," neskrývá přesvědčení Petr Mikolanda, bývalý prvoligový hráč a nyní trenér v pořadu Přímák na Sport.cz.

Přímák s bývalým prvoligovým fotbalistou Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

 
Článek

Téma soupeře pro pražskou Spartu pro třetí předkolo Ligy mistrů bylo posledním, které se v Přímáku řešilo. Logicky, los startoval v pravé poledne, a letenskému celku se zachoval vcelku příznivě. „Před losem hrozil i turecký Galatasaray, který teď hodně mohutně posiluje, takže los dopadl dobře. Ale záležet bude na aktuálním rozpoložení, jednoduché to nebude, pořád budete hrát s mistrem té dané země," hodnotí střízlivě dvojici celků, které se poperou o možnost zahrát si proti Spartě.

Pokud by opravdu proklouzla do třetího předkola Ligy mistrů Kodaň, neměla by mít výhodu v podobě větší rozehranosti. Dánská liga také začínala teď o víkendu, bude to velice podobné," předvídá Malý. Ohledně ambicí je opatrný. „Bude to těžký soupeř a Sparta by mohla mít na to, nebo měla mít na to, aby postoupila," tvrdí novinář s tím, že půjde o pikantní souboj pro dánského trenéra pražského klubu Priskeho. „Vrátil by se do Dánska a bylo by to zajímavé téma. Případně, pokud tedy Kodaň postoupí."

V Lize mistrů i kvalifikaci už si nelze vybírat, což podle novináře dokazuje i loňské úspěšné tažení Viktorie Plzeň do milionářské soutěže. „Ta měla těžké soupeře a dostala se tam." O síle dánského celku svědčí to, že v minulé sezoně také hrál základní skupinu LM a doma neprohrál. Moderátor Přímáku Filip Lejček připomíná, že přitom narazil třeba na Manchester City či Sevillu.

„Jsem rád, že jsme se všichni shodli, že Sparta pojede do Kodaně," směje se Mikolanda. „Na Island nechceš jet, tam nechceš hrát, protože to jsou tvrdí kluci. Kodaň je více fotbalová," konstatuje expert. „Bude tam bouřlivá atmosféra, ale tu umějí udělat i fandové na Letné, hlavní však bude, co se bude dít na hřišti. Bude to těžký soupeř, o Ligu mistrů se bude hrát tvrdě," tuší, že fotbalisty z Letné čekají pořádně náročné dva souboje.

Za nápovědu ohledně výkonnosti prý nelze brát rozhodně to, že FC Kodaň v přípravě prohrála s Viktorií Plzeň. „V přípravě může hrát s kýmkoliv. Trenéři testují hráče, styly, rozestavení. Týmy jsou v jiné fázi přípravy. Každopádně si přeju, aby Sparta prošla dál a soutěž, jako je Liga mistrů, se v Česku zase hrála.

Řeč v pořadu Přímák pochopitelně přišla také na úvodní kolo Fortuna ligy. kdy právě Sparta i Slavia dosáhly bez problémů na výhru 2:0. V pořadu například zaznělo, že pro letenský tým je momentálně nepostradatelným mužem sestavy Lukáš Haraslín, autor obou branek. „Někde jsem viděl, že už ho srovnávají s Arjenem Robbenem, ale na to je myslím brzy," hodnotí Mikolanda.

V sešívaném táboře pak pro změnu experti věští velkou budoucnost mladému stoperovi Tomáši Vlčkovi. „Je to určitě další z mladých hráčů, kteří mohou ze Slavie v budoucnu zamířit do Evropy," tuší Malý.

Reklama