Hlavní obsah

Zlín při Vrbově premiéře podržel brankář. Z prémie dostanou hráči padesát procent, usmíval se kouč po remíze s Baníkem

Trenér Pavel Vrba zahájil svoji záchranářskou misi na lavičce zlínských fotbalistů remízou 1:1 s ostravským Baníkem, odkud musel na podzim nuceně odejít. V premiérovém duelu jarní části první ligy Ševci smazali po pauze jednogólové manko a v závěru je výrazně podržel brankář Rakovan, který zlikvidoval tři soupeřovy tutovky.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba na tiskové konferenci po utkání s Baníkem.

Článek

„Vzhledem k tomu závěru bod beru. Je pro nás plusový. Rakovana musím pochopitelně pochválit. Celý tým zasluhuje absolutorium za obrovské nasazení. Hráči ukázali velké srdce, avšak kvalitu hry musíme postupně vylepšit," tvrdil Vrba.

Prozradil, že slíbil svým novým svěřencům speciální prémii za vítězství. „Takže teď se s hráči asi domluvím, že z ní dostanou padesát procent. A spojím to se zápisným," říkal v dobrém rozmaru.

Vyrovnání Ševcům zařídil útočník Kozák, který v zimě přišel ze sousedního Slovácka. „Byla to šťastná trefa, ale takové patří k fotbalu. Mám radost, že nám hned v prvním utkání střelecky pomohl. Snažil se, bojoval, byť ne všechno se mu dařilo," hodnotil jeho výkon Vrba.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zlínská radost po vyrovnávací brance.

Jen na lavičce zůstal tentokrát po zranění obvyklý kapitán Zlíňanů Procházka. „Absolvoval s námi už dva tréninky a cítil se být v pořádku. Lékaři nás ovšem varovali, abychom neriskovali případné obnovení zranění. Prý by ho v tom případě mohla čekat ještě delší pauza," vysvětlil absenci zkušeného stopera.

Během zápasu nemyslel Vrba na to, že ještě nedávno v Ostravě působil. „S několika lidmi z Baníku jsem si podal ruku. Je to klub, který mě kdysi fotbalově vychoval, ale teď jsem samozřejmě dělal maximum pro úspěch Zlína," tvrdil.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Jiří Klíma (vlevo) z Ostravy dává branku proti Zlínu.

Podle kouče čeká Ševce na cestě za kýženou záchranou ještě hodně práce. „Za každý gól, který vstřelíme, a za každý bod, jenž získáme, budeme vděčni," má jasno.

Také slovenský gólman Zlína Matej Rakovan plichtu s Baníkem bral. „Zachytal jsem si docela dost. Jsem šťastný, že jsem mužstvu pomohl," usmíval se. „Ve druhé půli jsme šli důsledně za vyrovnáním. Bylo podle mého názoru zasloužené. Měli jsme obrovskou motivaci. Všichni jsme hrozně moc chtěli vyhrát, ale i s remízou jsme spokojeni. Snad nás nerozhodný výsledek s Baníkem nakopne do dalšího průběhu ligy," doufal.

Rakovan se svěřil, že mu nijak zvlášť nevadila velká zima. A prý ani nevnímal, že nejlepšími zákroky se blýskl ve druhé půli přímo pod ostravským kotlem. „Jen ale do té doby, než se hostující fanoušci připomněli ohňostrojem. Jinak ovšem příznivci Baníku i u nás prokázali, že jsou nejlepší v republice," zamlouvala se mu báječná atmosféra na zlínském stadionu.

Reklama