Hlavní obsah

Zlín získal kamerunského fotbalistu Didibu, z Karviné se vrací Bartošák

První letní posilou fotbalistů Zlína se stal stoper nebo defenzivní záložník Joss Didiba. Čtyřiadvacetiletý Kamerunec zamířil do dvanáctého týmu uplynulé ligové sezony z Opavy a podepsal tříletou smlouvu. Stejný kontrakt dostal i navrátilec z Karviné Lukáš Bartošák, jenž se na zlínské Letné znovu představí po dvou letech. "Ševci" o obou přestupech informovali na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joss Didiba (vlevo) z Opavy a Jan Chramosta z Bohemians.

Článek

"O Didibu jsme se zajímali již v minulosti a jsem velmi rád, že se nám nyní podařilo vše dotáhnout. Zkušenosti v mládí získával v italské Perugii a Juventusu Turín, takže v tomto hráči vidíme velký potenciál," řekl zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Didiba odehrál v nejvyšší soutěži 27 utkání. V minulé sezoně druhé ligy pomohl Opavě k účasti v baráži, Slezané ale proti Bohemians 1905 neuspěli. Rodák z kamerunské Doualy by měl ve zlínské sestavě nahradit ve středu pole Cheicka Condeho, jenž přestoupil do týmu švýcarského mistra FC Curych.

Bartošák se do Zlína vrací po dvou letech v Karviné, se kterou letos sestoupil do druhé ligy. Jednatřicetiletý majitel jednoho reprezentačního startu nastupoval za "Ševce" už mezi lety 2017 až 2020 a zahrál si s nimi i Evropskou ligu.

Reklama