Hlavní obsah

Zlíňané na plzeňskou branku pořádně nevystřelili. Jsme v herním útlumu, připustil kouč Ševců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu kalkulovali s tím, že by mohli plzeňské fotbalisty, kteří mají v nohách náročné zápasy v Lize mistrů, v ligovém duelu před svými fandy zaskočit. Jenže na hřišti bylo všechno jinak. Zlíňané na obhájce titulu nestačili a museli skousnout vysokou porážku 0:3. „Viktorie zvítězila zaslouženě. Její hráči prokázali při zakončení vysokou kvalitu. Byli mnohem efektivnější," musel uznat kouč Ševců Jan Jelínek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Jan Jelínek musel skousnout porážku 0:3 s Plzní

Článek

V poločase jeho mužstvo prohrávalo o gól. „O přestávce jsme si v kabině trochu promluvili a vrátili jsme se na hřiště s tím, že musíme být aktivnější a živější. Jenže jsme pozdě dostoupili protihráče a Plzeň rázem vedla 2:0. Na chvíli jsme si poté vynutili převahu, ale to už bylo pozdě. Viktorii se dávají góly hrozně těžko. My jsme na její defenzívu nenašli recept," posteskl si.

Jelínek připustil, že jsou Zlíňané momentálně v herním útlumu. „Snažíme se sestavou rotovat, ale ať hraje kdokoliv, ke zlepšení to nevede," mrzí ho. Na předposlední Zlín se dotáhly poslední Pardubice díky triumfu v derby nad Hradcem Králové už na tři bodíky. „Nemohli jsme čekat, že budou pořád prohrávat. Nevěnoval jsem tomu velkou pozornost, protože je to hlavně o nás. Potřebujeme se nutně zvednout. Musíme být podstatně důraznější a počínat si na hřišti mnohem živelněji," má jasno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Utkání 14. kola první fotbalové ligy: Trinity Zlín - Viktoria Plzeň, 29. října 2022, Zlín. Zleva Adam Vlkanova z Plzně a Jakub Janetzký ze Zlína.

Jeho celku tentokrát příliš nepomohli ani diváci, které matný výkon Ševců nedostal do varu. „Na hokejovém derby Vsetín - Zlín bylo na rozdíl od našeho stadionu vyprodáno. Někteří naši příznivci asi upřednostnili hokej," domníval se trenér.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Utkání 14. kola první fotbalové ligy: Trinity Zlín - Viktoria Plzeň, 29. října 2022, Zlín. Zleva Tomáš Chorý z Plzně a Dominik Simerský ze Zlína.

Obránce zlínských fotbalistů Dominika Simerského štvalo, že jeho celek nevystřelil za celý zápas pořádně na soupeřovu branku. „Nedařilo se nám vytvořit na Plzeň nějaký větší tlak. Nesehráli jsme vůbec dobrý zápas," uvědomoval si. „Viktorka nás předčila produktivitou, kvalitou i zkušeností. Škoda, že jsme nedali aspoň jeden gól," netajil zklamání.

Ví dobře, že postavení Zlíňanů v prvoligové tabulce není vůbec dobré. Do konce podzimu je čekají ještě duely na Bohemians a se Slavií. „Musíme začít rychle sbírat body, aby nedošlo k něčemu, co nikdo nechceme. Na Bohemce musíme podat naprosto jiný výkon a odvézt si z Ďolíčku tři body," předsevzal si Simerský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice