Hlavní obsah

Zmařené šance nejlepšího ligového kanonýra mrzely, bodový import však byl pro Jurečku podstatnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídly se mu hned dvě příležitosti, aby odpověděl ostravskému Almásimu na jeho trefu v dostizích za střeleckou korunou. Obě obrovské, jenže na teplických Stínadlech z nich nakonec nebylo nic. Václav Jurečka si další trefu na konto nepřipsal, takže se po čtyřiadvaceti kolech nejvyšší domácí fotbalové soutěže dělí s dvanácti ligovými brankami o první příčku mezi ligovými kanonýry právě s Ladislavem Almásim.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Jurečka se v Teplicích střelecky neprosadil, jeho tým si však tři body odvezl.

Článek

„Škoda, mohl jsem mít o nějaký gól víc. Důležitější jsou však tři body, které jsme v Teplicích získali," netajil, že pro něho i pro Slovácko byl podstatnější bodový import ze Stínadel.

Pro Slovácko o to cennější, že na vítězství na soupeřově hřišti čekalo od loňského října, kdy vyhrálo 3:0 v Olomouci. Od té mělo utrum a jen paběrkovalo. Bod v Karviné, remíza s Hradcem Králové v jeho mladoboleslavském azylu, na jaře bod v duelu s Pardubicemi ve vršovickém Ďolíčku a prohra ve Zlíně.

„Pomohla nám výhra v předchozím kole doma s Mladou Boleslaví. Cítil jsem, jak se rázem zvedlo celému mužstvu sebevědomí, což se projevilo i na hřišti. Jakmile jsme dali vedoucí gól, věděl jsem, že v Teplicích neprohrajeme," vysvětloval osmadvacetiletý útočník proměnu, která byla na mužstvu Slovácka patrná.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Rigino Cicilia ze Slovácka a Tomáš Vondrášek z Teplic.

Nejen sebevědomí ji ale způsobilo. Trenér Svědík sáhl do sestavy, pozměnil rozestavení a na hrot útoku postavil hned dva hráče - Jurečku a legionáře z nizozemských Antil Rigina Ceciliu.

„Změny v sestavě po jarních výsledcích přijít musely. S Rigim se hraje vpředu lépe, protože on na sebe váže soupeřovy stopery a v druhé vlně tak máme víc prostoru," pochvaloval si Jurečka spolupráci s urostlým legionářem původem z Nizozemských Antil, s nímž měla teplická obrana skutečně starosti. Nakonec ho stejně neuhlídala, v hlavičkovém souboji se dostal přes domácího Shejbala a jediným gólem zápas rozhodl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Odspodu zraněný Rigino Cicilia ze Slovácka a Michal Tomič ze Slovácka.

Jurečkovi se vzápětí nabídla příležitost vedení a výhru jistil. Brankáře Grigara sice překonal, jenže jeho trefa pro ofsajd neplatila. „Moje chyba, která se zrodila z přemíry snahy. Měl jsem si situaci lépe pohlídat a jít za balonem později," vyčítal si Jurečka promarněnou příležitost.

Tu první, kdy se ještě za bezbrankového stavu ocitl v 35. minutě sám před teplickým gólmanem, samozřejmě také.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic bojovali o ligové body se Slováckem.

„Střílel jsem levačkou a chybělo mi trochu štěstí. Hlavně jsem ale měl míč zvednout, protože to by pak byl Grigar na střelu krátký," posteskl si Jurečka nad promarněnou příležitostí, při které stačil domácí brankář míč vykopnout a svůj tým zachránit.

„Škoda, mohl jsem mít na kontě o nějaký gól víc. Samozřejmě že situaci v tabulce střelců sleduji, ale že bych na svém postavení a trefách lpěl, to říct nemohu. Podstatné je bodový zisk našeho mužstva a s tím musíme být spokojeni. Vždyť Teplice měly na jaře velkou formu."

Reklama

Související témata: