Hlavní obsah

Přijelo probuzené Slovácko a teplická série skončila. Chybělo nám víc odvahy, přiznával Jarošík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Procitnutí přijít muselo... V prvních čtyřech jarních kolech fotbalisté Teplic neprohráli a posbírali deset bodů, v domácím duelu se Slováckem ovšem narazili a vyšli naprázdno. A to hosté přijeli na Stínadla bez Kadlece a Hofmanna a měli obavy, jak a zda bude jejich defenziva bez těchto dvou stabilních opor fungovat.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Rigino Cicilia ze Slovácka, který zápas na Stínadlech rozhodl, a Tomáš Vondrášek z Teplic.

Článek

Fungovala.

„Obranu jsme sice lepili, ale nová stoperská dvojice Šimko - Daníček už spolu hrála pohár s Olomoucí a zvládla ho. Důležitější proto bylo poskládat vítěznou sestavu," kvitoval kouč hostů Martin Svědík, že se mu to povedlo a Slovácko si odvezlo z Teplic tři body. Z cizího hřiště poprvé od loňského října.

„Ohromně nám pomohla výhra nad Mladou Boleslaví doma v minulém kole. Na sebevědomí mužstva to bylo znát. Jakmile jsme dali v Teplicích vedoucí gól, byl jsem si jistý, že zápas zvládneme a neprohrajeme," vysvětlovat Václav Jurečka návrat Slovácka do podoby, kterou mělo na podzim.

Úspěšné a vítězné.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zraněný Rigino Cicilia ze Slovácka a Michal Tomič ze Slovácka.

„Hrálo skutečně výborně. Rychle, důrazně, vyhrávalo osobní souboje. Hodinu bylo lepší než my, protože to bylo zase Slovácko jako na podzim," přiznával teplický Daniel Trubač, že je hosté přehrávali, zatímco on a jeho spoluhráči se naopak hledali a nebyli schopni navázat na předchozí jarní výkony.

„Hráli jsme příliš opatrně, scházelo nám i víc odvahy, takže hodinu to skutečně nebyl optimální výkon. Zlepšil se až když jsme začali hrát v závěru na riziko, ale k vyrovnání přesto nevedl, Dopředu jsme přitom věděli, že to bude zápas o jednom gólu," uznal kouč Severočechů Jiří Jarošík poté, co úspěšná jarní série Teplic skončila a on se zase vrátil do záchranářské reality.

„Proto teď musíme znovu máknout. Příště v Plzni pokračovat stejně odvážným výkonem, jaký jsme předváděli v poslední čtvrthodině proti Slovácku. A v dalších utkáních v něm pokračovat. Tabulka je ohromně vyrovnaná, všichni o něco hrají, takže se musíme vrátit na vítěznou vlnu a zase bodovat," věří Jarošík, že příště bude třeba zase lépe.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva trenér Teplic Jiří Jarošík a asistent Petar Aleksijevič.

I s pomocí Jana Fortelného hostujícího v Teplicích ze Sparty, který se pod bodový zisk Severočechů v prvních čtyřech jarních kolech výrazně podepsal, ale v duelu se Slováckem na hřišti pro osm žlutých karet chyběl. A citelně...

„Bylo to i o tom, že někteří hráči nastoupili na jiných pozicích, ale je pravda, že jeho fotbalová chytrost se těžko nahrazuje. Navíc si dovede najít i prostor ke střele na bránu, což nám proti Slovácku také chybělo," přitakával teplický trenér po procitnutí s probuzeným Slováckem.

Reklama

  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 10. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články