Hlavní obsah

Změna v Plzni, záložník Falta míří z Viktorie do Baníku

Aktualizováno

Dopoledne tradiční funkční testy, po obědě zátěž na hřišti. Tak vypadal první tréninkový den viktoriánů v novém roce. Stejný plán je nachystán i na úterý. Fotbalisté Viktorie Plzeň zahájili zimní přípravu bez záložníka Šimona Falty, který odchází na půlroční hostování s opcí do Baníku Ostrava. Trenéru Michalu Bílkovi jsou naopak k dispozici i navrátilci z hostování Šimon Gabriel a Josef Koželuh, oba strávili podzim v dresu druholigové Viktorie Žižkov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Falta v dresu Viktorie Plzeň.

Článek

Jen šest odehraných ligových duelů bez vstřelené branky, taková je chabá podzimní bilance Šimona Falty v dresu Viktorie. Není divu, že se stěhuje na novou adresu.

V Plzni už do zimní přípravy nezasáhne, záložník je nyní členem kádru ostravského Baníku, kde bude na půlročním hostování s možností následné opce.

„Šimon Falta je ve věku, kdy je pro něj stěžejní, aby pravidelně nastupoval. Shodli jsme se, že je to pro obě strany nejlepší řešení," vysvětluje na klubovém webu generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Jinak zůstává kádr Viktorie beze změn. „K žádným velkým změnám není důvod, náš kádr je dostatečně silný a široký. Na druhou stranu nás čeká přípravný měsíc, v němž ještě k nějakému pohybu může dojít," avizuje Šádek.

V rámci přípravy odehrají viktoriáni tři přípravné zápasy v Luční ulici s Pískem (8. ledna), Příbramí (12. ledna) a Ústím nad Labem (15. ledna), všechny mají výkop naplánovaný na 10:30. Následovat bude herní kemp ve Španělsku a do jarní části ligové soutěže vstoupí Viktoria domácím zápasem s Hradcem Králové o prvním únorovém víkendu.

Reklama

Související témata: