Hlavní obsah

Zmrhal to promrhal, slávisté se dál topí v bahně

Byl to klíčový moment zápasu - na Jaromíra Zmrhala zívala prázdná brána, stačilo jen správně nastavit nohu. Pokud by trefil, dýchalo by se červenobílým mnohem lépe. Jenže záložník fotbalové Slavie obrovskou šanci zazdil, Pražané se po remíze 0:0 s Jabloncem dál topí v bahně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Filip Novák (vlevo) a Jaromír Zmrhal ze Slavie Praha během utkání 23. kola Gambrinus ligy.

Článek

„Balón jsem trefil dobře, ale odraz od tyče po střele Juhara byl prudký. Možná jsem to měl vzít nártem, to bych možná nepřestřelil. Ale dát jsem to měl, to je jasné," kál se Zmrhal. Sešívaní z posledních tří ligových zápasů uhráli jediný bod, jen čtyři je dělí od sestupových míst. Výhru nad Jabloncem potřebovali jako sůl, neboť v následujících dvou utkáních narazí na nejlepší české kluby Spartu a Plzeň.

„Bod je málo, na druhou stranu v naší situaci se počítá každý. Před zápasy se Spartou a Plzní by ale byly lepší samozřejmě tři," podotkl Zmrhal. „Myslím, že jsme měli proti Jablonci na víc, vytvořili jsme si víc šancí. Já měl tu největší...," smutnil záložník.

Trenér Pastoor byl jiného názoru

S tímto tvrzením lze ovšem úspěšně polemizovat, neboť to bylo přesně naopak, blíž k výhře byl Jablonec. „Druhý poločas nebyl dobrý, musím přiznat, že Jablonec byl nebezpečnější," uznal domácí kouč Alex Pastoor, kterého však těšilo, že jeho svěřenci to i přes očividnou křeč nezabalili a rvali se do poslední vteřiny.

„Ukázali jsme bojovnost, správným příkladem byl Neves," poukázal na kapverdského stopera, který, přestože na pár okamžiků ztratil vědomí a byl odnášen na nosítkách, nakonec pokračoval ve hře.

„Mysleli jsme si, že ho odvezou na hřbitov, on se ale pro tým rozhodl riskovat zdraví, klobouk dolů před ním," rozplýval se nizozemský kouč. Bojovnost však byla jediným červenobílým parametrem, na který mohl být pyšný. Je jisté, že Slavii čeká se záchranou pořádná fuška...

Podaří se Slavii zachránit se v Gambrinus lize?
Ano
59,2 %
Ne
40,8 %
Celkem hlasovalo 2245 čtenářů.

Reklama