Hlavní obsah

Zradil pokrevní linii? Hradec blahopřál klubové legendě, její syn pak rozhodl východočeské derby výstavní trefou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prazvláštní scénář. Pardubický kapitán Pavel Černý před počátkem utkání sledoval, jak Hradec Králové gratuluje jeho otci, bývalé opoře Votroků, k nedávným šedesátým narozeninám. A útočník s číslem devět na paradoxní situaci zareagoval rázně. Fantastickým volejem v 71. minutě duelu totiž ukončil premiérovým gólem v sezoně svůj střelecký půst a pomohl Pardubicím ke konečné výhře 3:1. „Lépe to asi vážně trefit nešlo,“ smál se po utkání zkušený matador.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Pardubický kapitán Pavel Černý (uprostřed) se raduje z branky.

Článek

Černého pumelice ale nebyla jedinou pardubickou trefou, kterou budeme v příštích týdnech a měsících vídat v sestřihu gólových hitparád. Skóre duelu totiž otevřel neméně krásnou ranou z přímého kopu Dominik Janošek, který čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem pečetil i na konečných 3:1 a stal se tak červenobílým hrdinou sobotního odpoledne „Jsme na Dominika hodně nároční, protože je to velmi kvalitní hráč. Jeho tvrdá práce se mu vrací," těšilo kouče Pardubic Radoslava Kováče.

Nádherný volej z kopaček veterána Černého byl jeho první brankou v sezoně, konečně se mu tak mohlo pořádně ulevit. Minulý týden jej navíc po prohře s Brnem za neefektivitu pokáral i trenér Kováč, pardubický veterán tedy na kritiku odpověděl nejlepším možným způsobem. „Čísla sice už dávno nehoním, samozřejmě ale rád pomohu týmu nějakým gólem či asistencí. Trenérovy předzápasové výtky byly pravdivé, proti nim se nedá nic namítnout," věděl moc dobře 37letý forvard.

Pardubice nadále zůstávají přikované na poslední příčce tabulky, tři body ale potřebovaly jako sůl, jelikož se díky nim přiblížily zbytku ligového pelotonu. Navíc poprvé v novodobé historii klubu, tedy od roku 2008, dokázaly v soutěžním utkání zvítězit nad svým odvěkým rivalem. „Bývalý trenér Jiří Krejčí vždycky říkal, že až to bude opravdu potřeba, tak Hradec porazíme," zavzpomínal Černý závěrem na slova muže, který u A-týmu Pardubic působil od roku 2013 až do letošního srpna a dovedl je mezi českou elitu.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.