Hlavní obsah

Ztráta na Slovácku Spartu bolí, ale Plzeň doma sfoukne, věří bývalý gólman Letenských

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední čtyři zápasy základní části brala fotbalová Sparta jako zápasy pravdy. Zatím mají Letenští za sebou dvě bitvy, se Slavií i Slováckem dosáhli vždy jen na bod a přišli o první příčku tabulky. „Plzeň teď Sparta doma sfoukne, pak budu mít trošku strach v posledním kole v Liberci, tam to může dopadnout jakkoliv," tvrdí v pořadu Přímák bývalý vynikající gólman Jaromír Blažek. „Budu ale stále věřit, že se Sparta pod trenérem Priskem posunula a nenechá si titul utéct."

Sparta ztratila na Slovácku první příčku tabulky. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Sparta na jaře neprohrála ani jediný zápas, smazala manko na čelo tabulky, a dokonce poskočila i na první příčku. Jenže po dvou remízách v řadě klesla na druhou příčku, byť má stejně bodů jako vedoucí Slavia. Blažek neskrývá radost, že se Letenští na jaře zvedli, nicméně jejich tažení ligou úplně nepřeceňuje. „Když vezmu tu sérii zápasů, kdy vyhrávali, tak to nebyli v uvozovkách řečeno tak kvalitní soupeři, jaké má Sparta v posledních kolech.

Dvě utkání v základní části ligy a pět dalších duelů v nadstavbě, tady už Letenští na slabšího soka nenarazí. Blažek i tak věří, že Sparta dokáže herní progres a bitvu o titul zvládne dovést do vítězného konce. „Když jsem viděl statistiky zápasu na Slovácku, tak bylo držení míče sedmdesát ku třiceti pro Spartu. Herně je to v pořádku, ale jde o střílení gólů," naráží Blažek na zahozené šance Pražanů v Uherském Hradišti.

Přímák s legendárním gólmanem Jaromírem BlažkemVideo: Sport.cz

Blažek z vlastní zkušenosti přidává, že duely v Uherském Hradišti jsou náramně těžké. „Vždycky to tam i pro nás bylo složité, tam se jednoduše nevyhrávalo. Stadion je pro domácí ideální. Žene domácí tým, pro všechny je to svátek a výkon Slovácka roste," nevidí poslední konečnou remízu Sparty na půdě Slovácka jako tragédii Blažek.

Reklama