Hlavní obsah

Bednář vydržel měsíc. Příbram v boji o záchranu znovu mění trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na lavičce druholigové Příbrami vydržel někdejší fotbalový reprezentant Roman Bednář přibližně měsíc. Po sérii nezdarů vedení klubu ve čtvrtek informovalo, že hlavní kouč končí i společně s asistentem Jakubem Krištofkem. Tým přebírá Jiří Kohout, pomáhat mu budou Dominik Mašek s Tomášem Wágnerem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozzlobený Roman Bednář z Příbrami během utkání na stadiónu Ďolíček v Praze.

Článek

Bednář, jenž jako aktivní hráč působil ve Spartě, West Bromu, Leicesteru nebo právě Příbrami, přitom převzal první mužstvo teprve začátkem dubna poté, co po vzájemné dohodě skončil své působení Karel Krejčí. Příbram od té doby získala v sedmi utkáních pouze čtyři body při výhře nad Duklou a remíze s Táborskem.

Středočeši se propadli až na 14. místo tabulky a od prvního sestupového místa, které aktuálně patří Prostějovu, je dělí pouze lepší skóre. Do konce ligy přitom zbývají ještě tři kola.

„Museli jsme přikročit ke změně. Jdeme příbramskou cestou s příbramskými osobnostmi na lavičce. Musíme pro udržení napnout všechny síly ve zbývajících zápasech,“ řekl pro klubový web prezident Jaroslav Starka.

Dva dny před důležitým sobotním duelem s Jihlavou se mužstva ujímají Jiří Kohout společně s asistenty Dominikem Maškem a Tomášem Wágnerem.

„Cílem je hlavně probudit tým, který deptají poslední neúspěchy i velké množství inkasovaných branek,“ píše se v oznámení.

Mašek je příbramským odchovancem, který se následně vydal sbírat zkušenosti do Německa či Holandska. Později se vrátil zpět do Česka, oblékal dres Bohemians, Mladé Boleslavi, Zlína či Jablonce. V zimě 2023 pak zakotvil opět v Příbrami. Ten samý rok v létě ale vinou zdravotních potíží ukončil ve 28 letech profesionální kariéru.

Zkušený 34letý útočník Wágner je pak v Příbrami označován za legendu. V minulosti střílel branky i za Plzeň, Mladou Boleslav nebo Karvinou, poslední sezony už zase pálí za Středočechy. Aktuálně je však zraněný.

Související témata:
Roman Bednář