Hlavní obsah

Blšany nedostaly licenci na druhou ligu, do ní se asi posune Krč

PRAHA

Fotbalový klub Chmel Blšany s největší pravděpodobností v příští sezoně nebude hrát druhou ligu. Blšany totiž kvůli špatné ekonomické situaci od svazu nedostaly licenci, která je pro start ve druhé lize nutná. Novinářům to řekl licenční manažer ČMFS Stanislav Rýznar s tím, že svaz v nejbližší době osloví s nabídkou na účast ve druhé lize Spartu Krč.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační fotografie

Článek

Blšany, které loni sestoupily po osmi letech z první ligy, ještě mají právo se proti dnešnímu rozhodnutí odvolat a podle výkonného ředitele blšanského klubu Jindřicha Rajchla jej využijí.

"Hlavním důvodem neudělení licence Blšanům bylo nesplnění finančních kritérií," uvedl pro ČTK Rýznar s tím, že zbývajících 15 druholigových klubů včetně nováčků licenci pro další sezonu obdrželo. "Dostali jsme lhůtu k odstranění (nedostatků). Odvoláme se a já naprosto jistě věřím, že klub podmínky splní a licence nám udělena bude," reagoval v rozhovoru s ČTK Rajchl.

Blšany po loňském pádu z elitní soutěže dál zažívají velký ústup ze slávy. "Chmelaři" sice v minulé sezoně s vypětím všech sil druhou ligu udrželi, ale ekonomická nestabilita klubu jim zasadila další osudovou ránu. Blšany nevyrovnaly své závazky, rozpadl se jim kádr a odešli i trenéři v čele s Přemyslem Bičovským.

Šanci na start ve druhé lize tak nejspíš dostane tým z Krče. "Pokud nám to bude opravdu nabídnuto a splníme licenční podmínky, tak do toho jdeme," řekl jednoznačně sportovní manažer a zároveň kouč Sparty Krč Juraj Šimurka. "Po stránce ekonomické problém nemáme, ale musíme sehnat stadion, na němž bychom hráli, protože náš pro druhou ligu nevyhovuje," dodal Šimurka.

Reklama

Související témata: