Hlavní obsah

Vyšehrad - Líšeň 1:2Brněnský tým se vrací na druhou příčku, také Dukla vyhrála venku. Šemíci sestupují

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Líšně splnili v utkání 21. kola Fortuna Národní ligy roli favorita na hřišti posledního Vyšehradu a vrátili se po výhře 2:1 na druhou pozici tabulky. Slavoj definitivně sestupuje. Pražská Dukla navázala pod vedením trenéra Bohuslava Pilného na povedené výkony z posledních týdnů a zvítězila v Chrudimi 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dukly Praha Filip Rada chytil v Chrudimi penaltu.

Článek

Prostějov se po výhře v Ústí nad Labem ohřál na druhé příčce jenom jeden den. Líšeň ho v sobotu znovu předstihla, na suverénní Hradec Králové nicméně ztrácí osm bodů.

Skóre otevřel už v 6. minutě Jan Silný, na jehož zásah odpověděl po změně stran Jan Suchan. Slavoj ale na body nedosáhl. O jeho osmé porážce v řadě a sestupové definitivě rozhodl čtvrt hodiny před koncem Ondřej Ševčík. V samotném závěru pak hostující Krška neproměnil penaltu, mrzet už to ale Líšeň nemuselo.

Dukle se zatím trenérská rošáda vyplácí, pod Pilného taktovkou ztratila body jen za jednu remízu.

Jedinou branku zápasu vsítil ve 38. minutě Sunday Faleye. Domácí mohli po změně stran vyrovnat, kanonýr Mužík ale neproměnil penaltu. Filip Rada mu ji chytil. Pražané vytěžili z posledních čtyř duelů deset bodů a v tabulce se o skóre posunuli na páté místo právě před Chrudim. Východočeši naopak nevyhráli už počtvrté v řadě.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Vyšehrad - Líšeň 1:2 (0:1)
Branky: 63. Suchan - 6. Silný, 74. Ševčík. Rozhodčí: Švagr - Leška, Šimáček. ŽK: Ordelt, Suchan, Egert, Alexandr (všichni Vyšehrad). Diváci: 30 (omezený počet).
Chrudim - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branka: 38. Faleye. Rozhodčí: Hanoušek - Antoníček, Dohnálek. ŽK: Nikodém - Šebrle, Peterka. Diváci: 40 (omezený počet).

Reklama

Související témata: