Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 2:3Brno i v oslabení porazilo Vítkovice a upevnilo si druhé místo

Fotbalisté Brna ve 20. kole druhé ligy zvítězili na hřišti posledních Vítkovic 3:2 a upevnili si druhé místo v tabulce. Zbrojovka uspěla, přestože odehrála většinu zápasu v oslabení a ztratila dvoubrankové poločasové vedení. Dukla vyhrála v pražském derby nad Vyšehradem 2:0 a poskočila na třetí příčku tabulky před Hradec Králové.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Brna se radují z úvodní branky.

Článek

Brňané začali výborně a už ve třetí minutě je dostal do vedení Štepanovský. V 17. minutě ale hostující brankář Šustr těsně před šestnáctkou fauloval Maceje a dostal červenou kartu. Vítkovičtí zahodili několik šancí na vyrovnání a krátce před pauzou podruhé inkasovali po Růskově gólu.

Přesto se domácí zvedli a po změně stran manko dotáhli. Nejprve Chvěja snížil z penalty a v 67. minutě vyrovnal střídající Martišiak. Závěr dramatického duelu ale patřil znovu Zbrojovce a v 86. minutě o triumfu favorita rozhodl náhradník Fousek z dalšího pokutového kopu.

Dukla na Julisce poprvé skórovala ve 25. minutě. Brankář Rada vyslal do úniku Součka a ten překonal Otáhala. Gólman Vyšehradu pak zneškodnil ještě několik dalších šancí. Domácí měli štěstí v 75. minutě, kdy Jablonského centr skončil na břevně. Krátce nato přidal druhou branku střídající Ullman.

Dejvické mužstvo po koronavirové přestávce ve druhé lize ještě neprohrálo, nováček Vyšehrad naopak z posledních tří kol získal pouhý bod a v tabulce zůstal dvanáctý.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Vítkovice - Zbrojovka Brno 2:3 (0:2)
Branky: 54. Chvěja z pen., 67. Martišiak - 3. Štepanovský, 44. Růsek, 86. Fousek z pen. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Váňa. ŽK: Bolf, Celba, Květon (všichni Vítkovice). ČK: 17. Šustr (Brno). Bez diváků.
Dukla Praha - Vyšehrad 2:0 (1:0)
Branky: 25. Souček, 79. Ullman. Rozhodčí: Petřík - Matoušek, Ratajová. ŽK: Kozma - Mareš. Bez diváků.

Reklama